Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή
Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές, υπέρ ψήφισαν 155 βουλευτές και κατά 144.
«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.
Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ιδιαίτερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική απάτη.
Οι κ.κ. Μεϊμαράκης και Τσίπρας διασταήρωσαν τα ξίφη τους και όταν ο πρωθυπουργός -απαντώντας σε αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «οι μάσκες έπεσαν» για τη διαφορά προγραμματικών δηλώσεων και προεκλογικών εξαγγελιών- είπε ότι η ομιλία του κ. Μεϊμαράκη είχε προεκλογικό χαρακτήρα λόγω των εσωκομματικών εκλογών.
Ο Β.Μεϊμαράκης αντέδρασε κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για ανάμιξη στα εσωκομματικά της ΝΔ, ωστόσο αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως το σχόλιό του ήταν απλά πολιτικό και δεν είχε το χαρακτήρα εμπλοκής στα εσωκομματικά της ΝΔ.
<!–
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για προσπάθεια δημιουργίας «εικονικής πραγματικότητας» μέσω των προγραμματικών δηλώσεων, τη στιγμή που τα πραγματικά προβλήματα είναι τεράστια, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Φοβάμαι ότι θα οδηγήσετε τη χώρα σε νέο αδιέξοδο», τόνισε κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη και νέα εξόχως υφεσιακά μέτρα.
<!–
Μπορεί και πρέπει να υπάρξει ριζική αλλαγή πορείας, με έναν διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες, ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι ο δρόμος που έχει ακολουθηθεί έως σήμερα οδηγεί το λαό μονάχα σε συνεχείς θυσίες.
<!–
«Εμείς δεν συμφωνούμε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Αλλά ούτε μας ενθουσιάζουν οι γραφικές σας προσεγγίσεις. Στα λίγα καλά θα λέμε ‘ναι’. Στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντι σας» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση.
<!–
Να ζητήσει συγνώμη από τον λαό που τον πίστεψε και ιδίως από τη νεολαία,κάλεσε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπαναχώρησε από τις εξαγγελίες του και ψήφισε Μνημόνιο. Απευθυνόμενος στο ΚΚΕ, ο κ. Λεβέντης είπε: «Με είπατε λαγό. Η ιστορία θα δείξει ποιος είναι λαγός. Ξέρουμε ποιος έκανε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη».
<!–
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο και ποιοι λιγότερο το 2026
- Ηλιάνα Μαυρομάτη: Τι αποκαλύπτει για τον ρόλο της Μιρέλλας στη σειρά του MEGA «Μια νύχτα μόνο»
- Βίντεο με την εξέλιξη της κακοκαιρίας Byron – Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι καταιγίδες στην Αττική
- Νέα απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του ΕΟΠΥΥ – Τρεις συλλήψεις για εικονικές συνταγογραφήσεις
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον