Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To MMΑ «φέρνει» στην Αθήνα τα Μπολσόι, πρεμιέρα με «Ζιζέλ»

To MMΑ «φέρνει» στην Αθήνα τα Μπολσόι, πρεμιέρα με «Ζιζέλ»

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι, μεταδίδοντας ζωντανά τις παραστάσεις του διάσημου ρωσικού μπαλέτου από τη Μόσχα. Η πρεμιέρα της συνεργασίας έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου (ώρα 18:00) με τη ζωντανή μετάδοση από τη ρωσική πρωτεύουσα της «Ζιζέλ».

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι, μεταδίδοντας ζωντανά τις παραστάσεις του διάσημου ρωσικού μπαλέτου από τη Μόσχα.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων για το πρώτο τρίμηνο της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016 περιλαμβάνει κορυφαία έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου: «Ζιζέλ» σε χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς (11/10), «Jewels» (8/11, μαγνητοσκοπημένη μετάδοση) του Ζωρζ Μπαλανσίν και «Κυρία με τις καμέλιες» του Τζον Νοϋμάγερ (6/12, νέα παραγωγή).

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων των παραστάσεων (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγηθεί στα παρασκήνια του Θεάτρου.

Η αυλαία της φετινής σεζόν ανεβαίνει με το υπέροχο κλασικό μπαλέτο «Ζιζέλ». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η διάσημη πρίμα μπαλαρίνα Σβετλάνα Ζαχάροβα. Μαζί της η νέα γενιά των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι, οι οποίοι φημίζονται για τη γεμάτη ένταση ερμηνεία τους.

Η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου (ώρα 18:00) στην οθόνη της Αίθουσας Banquet.

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους θησαυρούς του κλασικού ρεπερτορίου, ένα σπουδαίο έργο που μιλά για έναν απέλπιδο έρωτα με τραγική κατάληξη αλλά και για τη λύτρωση μέσα από τη δύναμη της αγάπης.

Η «Ζιζέλ» εντάχθηκε στο ρεπερτόριο των Μπαλέτων Μπολσόι το 1944 και ανεβαίνει πολύ συχνά στη σκηνή του φημισμένου ρωσικού θεάτρου. Στη μετάδοση αυτή, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει εκ νέου την αριστουργηματική ρομαντική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, η οποία περιβάλλει τη δραματική ιστορία της Ζιζέλ με ανυπέρβλητο λυρισμό· μια συνθετική προσέγγιση που αναδεικνύεται μοναδικά χάρη στη συγκινητική χορογραφία του Ρώσου Γιούρι Γκριγκορόβιτς.

Η νεαρή χωριατοπούλα Ζιζέλ, που είναι ερωτευμένη με τον Άλμπρεχτ, πεθαίνει όταν ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της την έχει προδώσει. Παρά τη θέλησή της, παρασύρεται από τα εκδικητικά πνεύματα του δάσους, τα οποία στρέφονται κατά του Άλμπρεχτ και τον καταδικάζουν να χορεύει μέχρι θανάτου.

Συντελεστές
Μουσική: Αντόλφ Αντάμ
Χορογραφία: Γούρι Γκριγκορόβιτς
Λιμπρέτο: Θεόφιλος Γκωτιέ & Ζαν-Ανρί Σαιν-Ζωρζ
Συμμετέχουν οι κορυφαίοι, οι σολίστ και το corps de ballet των Μπαλέτων Μπολσόι
Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 8 ευρώ

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024