Αρνητική για χολέρα η πρώτη εξέταση στον Ολλανδό τουρίστα από την Κω
Για σοβαρό περιστατικό λοιμώδους γαστρεντερίτιδας με επιπλοκές κάνει λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν γνωστά νωρίς το απόγευμα στους επιστήμονες του Κέντρου. Ο μικροβιολογικές έλεγχος θα συνεχιστεί, ώστε οι επιστήμονες να αποκλείσουν πλήρως ή/και να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα χολέρας.
Για σοβαρό περιστατικό λοιμώδους γαστρεντερίτιδας με επιπλοκές κάνει λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έγιναν γνωστά νωρίς το απόγευμα στους επιστήμονες του Κέντρου. Ο μικροβιολογικές έλεγχος θα συνεχιστεί με μοριακή ανάλυση ώστε οι επιστήμονες να αποκλείσουν πλήρως ή/και να επιβεβαιώσουν την πιθανότητα χολέρας.
Παραμένουν πάντως σε επιφυλακή χωρίς όμως να ανησυχούν σε υπερβολικό βαθμό. Από το πρωί το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει απευθύνει συστάσεις για αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής με αφορμή το περιστατικό σοβαρής παρατεταμένης γαστρεντερίτιδας σε Ολλανδό τουρίστα ηλικίας 79 ετών, ο οποίος παραθέριζε στο νησί της Κω.
Ο ασθενής λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως του νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου στην Αθήνα μετά από αεροδιακομιδή.
Το Κέντρο, εν αναμονή του τελικού μικροβιολογικού αποτελέσματος του ασθενούς συστήνει, όπως και σε όλες τις λοιμώδεις διάρροιες, την προσεχτική εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής σχετικά με την κατανάλωση νερού και τροφών καθώς και την προσεκτική υγιεινή των χεριών σε όλες τις περιπτώσεις.
Το πρωί εστάλη και κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κω για περαιτέρω επιδημιολογική διερεύνηση και ανίχνευση τυχόν επιπρόσθετων περιστατικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συντάξεις: Έρχεται αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης – Το χρονικό «παράθυρο» του μέτρου
- Μαρία Λαδά: «Να μην περιοριστεί η μνήμη της σε λόγια θλίψης» – Ένωση ΑμεΑ για το δυστύχημα
- Πώς θα λυθεί το κυκλοφοριακό στον Κηφισό – Οι προτάσεις του καθηγητή Ματσούκη
- Στις 12:00 η μεγάλη συγκέντρωση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη – Κλείνουν έξι σταθμοί του μετρό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/2): Πού θα δείτε το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και την ευρωπαϊκή δράση
- Βολιβία: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τη συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους που μετέφερε χαρτονομίσματα
