O αφγανικός στρατός ανακοίνωσε ανακατάληψη της Κουντούζ
Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι δυνάμεις του στρατού ξαναπήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της Κουντούζ τη νύχτα προς Πέμπτη, εκδιώκοντας τους Ταλιμπάν από την πρώτη πρωτεύουσα περιφέρειας που είχαν καταλάβει μετά την αμερικανική εισβολή. Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ηττήθηκαν και υποστηρίζουν ότι πως παλεύουν ακόμη σε κεντρικά σημεία.
Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι δυνάμεις του στρατού ξαναπήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της Κουντούζ τη νύχτα προς Πέμπτη, εκδιώκοντας τους Ταλιμπάν από την πρώτη πρωτεύουσα περιφέρειας που είχαν καταλάβει μετά την αμερικανική εισβολή.
Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ηττήθηκαν και υποστηρίζουν ότι πως παλεύουν ακόμη σε κεντρικά σημεία.
Oι αφγανικές δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων και από τη δύναμη του ΝΑΤΟ, προσπαθούσαν να εκδιώξουν τους Ταλιμπάν από τη Δευτέρα. Το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Χαμντουλάχ Ντανίσι ανέφερε πως «οι ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Κουντούζ έπειτα από σκληρές ολονύκτιες μάχες».
Από την πλευρά του στρατού, και το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η επιχείρηση ανακατάληψης έληξε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
«Αυτή τη στιγμή, οι Ταλιμπάν έχουν φύγει από την πόλη και η επιχείρηση εκκαθάρισης βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε το πρωί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελληνική Κουζίνα: Το πρώτο τεύχος του 2026 έρχεται την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Ψάχνεται για μεταγραφή ο Αρτέτα: «Χρειαζόμαστε 24-25 παίκτες κι έχουμε πολλούς τραυματίες»
- Έργο οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Άμφισσας – Δελφών
- Με περιφράξεις προσπαθεί ο δήμος Ηρακλείου να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο από τις αυτοσχέδιες χωματερές
- Νέα στοιχεία φέρνουν το σύμπαν πιο κοντά στη «Μεγάλη Σύνθλιψη» – Οι τελευταίες αναλύσεις για τη σκοτεινή ενέργεια
- Ουκρανία: Ποια εμπόδια παραμένουν για επίτευξη συμφωνίας, η θέση του Κρεμλίνου – Σκληρές μάχες σε δύο μέτωπα
