O αφγανικός στρατός ανακοίνωσε ανακατάληψη της Κουντούζ
Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι δυνάμεις του στρατού ξαναπήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της Κουντούζ τη νύχτα προς Πέμπτη, εκδιώκοντας τους Ταλιμπάν από την πρώτη πρωτεύουσα περιφέρειας που είχαν καταλάβει μετά την αμερικανική εισβολή. Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ηττήθηκαν και υποστηρίζουν ότι πως παλεύουν ακόμη σε κεντρικά σημεία.
Οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν πως οι δυνάμεις του στρατού ξαναπήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου τμήματος της Κουντούζ τη νύχτα προς Πέμπτη, εκδιώκοντας τους Ταλιμπάν από την πρώτη πρωτεύουσα περιφέρειας που είχαν καταλάβει μετά την αμερικανική εισβολή.
Οι ίδιοι οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι ηττήθηκαν και υποστηρίζουν ότι πως παλεύουν ακόμη σε κεντρικά σημεία.
Oι αφγανικές δυνάμεις, με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων και από τη δύναμη του ΝΑΤΟ, προσπαθούσαν να εκδιώξουν τους Ταλιμπάν από τη Δευτέρα. Το πρωί της Πέμπτης, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Χαμντουλάχ Ντανίσι ανέφερε πως «οι ένοπλες δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Κουντούζ έπειτα από σκληρές ολονύκτιες μάχες».
Από την πλευρά του στρατού, και το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως η επιχείρηση ανακατάληψης έληξε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
«Αυτή τη στιγμή, οι Ταλιμπάν έχουν φύγει από την πόλη και η επιχείρηση εκκαθάρισης βρίσκεται σε εξέλιξη» είπε το πρωί ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Νταουλάτ Ουαζίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζελένσκι: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα εδάφη του Ντονμπάς – Θέλουμε απάντηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου των Μεντιλίμπαρ – Έσε για το ματς με την Καϊράτ
- Μια νέα διαδρομή στην ιστορία της Βέροιας
- Τουρκία: Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ με επίκεντρο την Αττάλεια
- «Ο δικός μας Μέσι»: Ενθουσιασμός στον κόσμο της Μπράιτον για τον Κωστούλα (pics)
- Κρήτη: Συλλαλητήριο αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου – Δέχτηκαν επίθεση με χημικά από την αστυνομία