Ενισχύθηκε το Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη
Ενισχύθηκε το Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν. Συγκεκριμένα ο δείκτης ESI ενισχύθηκε στην ευρωζώνη κατά 1,5 μονάδες φτάνοντας τις 105,6 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,6 φτάνοντας τις 107,6 μονάδες.
Ενισχύθηκε το Σεπτέμβριο ο δείκτης οικονομικού κλίματος (ESI) στην ευρωζώνη και στην ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα ο δείκτης ESI ενισχύθηκε στην ευρωζώνη κατά 1,5 μονάδες φτάνοντας τις 105,6 μονάδες και στην ΕΕ κατά 0,6 μονάδες φτάνοντας τις 107,6 μονάδες.
Σημαντική ήταν η βελτίωση της εμπιστοσύνης στη βιομηχανία (+1,5), στις υπηρεσίες (+2,3) και στο λιανικό εμπόριο (+0,6).
Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών στην Ευρωζώνη, ο δείκτης ESI αυξήθηκε στην Ιταλία (+3,4), στη Γερμανία (+1,9), στην Ολλανδία (+1,2) και στη Γαλλία (+0,9), ενώ υποχώρησε στην Ισπανία (-0,9).
Εξάλλου, το Σεπτέμβριο ενισχύθηκε και ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος (BCI) στην ευρωζώνη από 0,14 μονάδες σε 0,34.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κούβα: «Θα έχω την τιμή να την πάρω», λέει ο Τραμπ – «Μπορώ να κάνω ό,τι θελήσω»
- Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί διαψεύδει ότι βρίσκεται σε επαφή με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ
- Μέση Ανατολή: «Κάπου 200 στρατιωτικοί των ΗΠΑ» έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο
- Ο Τραμπ εκτιμά ότι θα καθυστερήσει «περίπου ένα μήνα» το ταξίδι του στην Κίνα
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 2+1 ανοιχτές πληγές
- Οι πιο ακριβοπληρωμένοι τραπεζίτες της Ευρώπης

