Όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε τα κλασσικά γλυκά κέικ και δικαίως. Πόσοι όμως έχουμε απολαύσει τη νοστιμιά των αλμυρών; Eυκαιρία να μυηθείτε κι εσείς χάρη σ’ αυτή την τέλεια συνταγή που βρήκαμε στο imommy.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
– Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά.
– Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι.
– Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
– Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ογια 40 περίπου

gamos.gr