Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας
Αμετάβλητα διατήρησε σήμερα Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα επιτόκια της, προειδοποιώντας ότι οι εξαγωγές της χώρας θα δεχθούν πλήγμα από την επιβράδυνση της ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες.
Αμετάβλητα διατήρησε σήμερα Τρίτη η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα επιτόκια της, προειδοποιώντας ότι οι εξαγωγές της χώρας θα δεχθούν πλήγμα από την επιβράδυνση της ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες.
Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας εκτιμά πως η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού από την Fed θα πυροδοτήσει σημαντική και απότομη αναδιανομή των διεθνών χαρτοφυλακίων, επηρεάζοντας τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες με τις οποίες έχει εμπορικές συναλλαγές η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.
Η Διοίκηση της κεντρικής τράπεζας επανέλαβε την πρόθεσή της να αυξήσει τη νομισματική βάση κατά 664 δισ. δολάρια μηνιαίως, μέσω αγορών κρατικών ομολόγων, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ρευστότητα στην οικονομία και ως εκ τούτου την ιδιωτική κατανάλωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: «Όσο αναπνέω θα παλεύω για να μπουν φυλακή όσοι φταίνε» – Συγκλονίζει η Άλμα Λάτα που έχασε την κόρη της
- Αμερικανικές βάσεις: Πού βρίσκονται οι σημαντικότερες σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη – Πόσες έχει η Ελλάδα και η Κύπρος
- Ιράν: Τι λένε Έλληνες που βρίσκονται σε Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Μπαχρέιν
- Από την Κοιλάδα των Βασιλέων στα μικρόφωνα του BBC: Η αποκάλυψη του Τουταγχαμών έπειτα από 3.300 χρόνια σιωπής
- H εξαιρετική εμφάνιση που έκανε ο Αβδάλας στην ήττα του Βιρτζίνια Τεκ, «διπλός» ο Χιτικούδης
- Ευρώπη: Η αποκλεισμένη γενιά – Η αγορά κατοικιών απογοητεύει τους νέους


