Δικαιώνεται η Energean για τις σεισμικές έρευνες στον Πρίνο
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής. Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους, καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.
Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τα Ελληνικά Πετρέλαια αναφορικά με τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου δίνει με σημερινή ανακοίνωση η Energean Oil & Gas, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.
Όπως αναφέρει, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την 7642/2015 απόφασή του απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα ΕΛΠΕ ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας εκφράζει τον προβληματισμό του και κάνει λόγο για «συμφέροντα που συστηματικά προσπαθούν να εμποδίσουν την διενέργεια ερευνών σε ιδιαίτερα ελπιδοφόρες περιοχές».
«Η παρέμβαση αυτών των συμφερόντων», υποστηρίζει ο ίδιος, «είχε τελικά ως μόνο αποτέλεσμα να μην αντληθούν δεδομένα στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιοχή του Άθω, τα οποία βεβαίως δεν στερήθηκε μόνο η εταιρεία μας, αλλά και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
- Λειψία – Χοφενχάιμ 5-0: Παράσταση για ένα ρόλο
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού (pic)


