Κάμερον: Απειλή για την εθνική ασφάλεια οι Εργατικοί με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
«Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια, την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας»: Το μήνυμα του Ντέιβιντ Κάμερον για την εκλογή του ριζοσπάστη, αντιμιλιταριστή Τζέρεμι Κόρμπιν στα ηνία του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας...
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει πως με την εκλογή του ριζοσπάστη Τζέρεμι Κόρμπιν στην ηγεσία των Εργατικών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά στο εξής απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.
«Οι Εργατικοί συνιστούν τώρα απειλή για την εθνική μας ασφάλεια, την οικονομική μας ασφάλεια και την ασφάλεια της οικογένειάς σας» έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή.
The Labour Party is now a threat to our national security, our economic security and your family’s security.
— David Cameron (@David_Cameron) Σεπτέμβριος 13, 2015
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις το Σάββατο, λίγο μετά τη νίκη του Κόρμπιν, ο οποίος εξελέγη θριαμβευτικά επικεφαλής των Εργατικών με ποσοστό 59,5% των ψήφων.
Στην επικοινωνιακή εκστρατεία του με στόχο να απαξιώσει τον νέο ηγέτη των Εργατικών, το Συντηρητικό Κόμμα κάλεσε επίσης να γίνει retweet στο μήνυμα «Οι Εργατικοί συνιστούν στο εξής σοβαρό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια».
Πεπεισμένος αντιμιλιταριστής, ο 66χρονος Τζέρεμι Κόρμπιν τάσσεται υπέρ του παροπλισμού των βρετανικών πυρηνικών υποβρυχίων Trident.
Επίσης, είναι αντίθετος με το ΝΑΤΟ όπως λειτουργεί σήμερα και μπορεί να περιπλέξει το σχέδιο του Κάμερον να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου προκειμένου να αρχίσει να εξαπολύει αεροπορικά πλήγματα στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Δεν έχω πειστεί ότι τα πλήγματα στη Συρία έχουν οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τον θάνατο αμάχων» έχει δηλώσει ο Κόρμπιν.
Στη διάρκεια της εκστρατείας για τις προκριματικές εκλογές των Εργατικών, είχε δηλώσει επίσης πως εάν εκλεγεί ηγέτης των Εργατικών θα ζητήσει συγγνώμη για την επέμβαση των Βρετανών στο Ιράκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Απίθανος ο Αντονέλι στη Σανγκάη – Θρίαμβος με 1-2 για τη Μercedes (pics)
- Λαμία: Χάρισε ζωή με τον θάνατό της μία 61χρονη γυναίκα
- Η Stephanie Cavalli και ο θαυμασμός – Tο 50χρονο μοντέλο που ανοίγει τα σόου της Chanel
- Όταν ένας σεισμός άλλαξε την ιστορία του πετρελαίου
- Φοβερός Ράιαν Ρέινολντς: Περιέγραψε σε ρόλο… δημοσιογράφου τη νίκη της Ρέξαμ (vid)
- Κρήτη: Ανήλικη έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού – Δέκα συλλήψεις
- Θεσσαλονίκη: 22χρονος οδηγούσε με 179 χλμ/ώρα ενώ το όριο ταχύτητας ήταν 90
- Μοντέλο εκθέτει τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν είναι ο Άγιος που όλοι πιστεύουν» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mohammad-alizade-91PVsccQXbc-unsplash-1-315x220.jpg)









































![Ελαιόλαδο: Σε άνοδο οι εισαγωγές παγκοσμίως – Πώς μεταβάλλονται οι τιμές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/20elaioladoo10-thumb-large-thumb-large-thumb-large-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442