Β.Θάνου: Νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ένα στην περιοχή της Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου από τη Μυτιλήνη. Η κ. Θάνου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί για το προσφυγικό με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων φορέων.
Τη δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, ένα στην περιοχή της Αττικής και ένα στη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε το πρωί της Κυριακής η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου από τη Μυτιλήνη.
Η κ. Θάνου συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο νησί για το προσφυγικό με τη συμμετοχή υπουργών και άλλων φορέων.
Η υπηρεσιακή [πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαράδεκτες τις «μεμονωμένες φωνές» στην Ευρώπη που επικρίνουν την Ελλάδα για το προσφυγικό. «Σε όσους λοιπόν, έχοντας την ασφάλεια της γειτνίασης με εταίρους στην καρδιά της Ευρώπης, διατυπώνουν πρόχειρη κριτική στη χώρα μας, συνιστούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της ευθύνης φύλαξης ευρωπαϊκών συνόρων σε μήκος 16.000 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Συνιστούμε να αναλογιστούν κατά πόσο η Ευρώπη των αρχών και του μέλλοντος μπορεί να οικοδομηθεί ξαναχτίζοντας τείχη».
Στην ίδια σύσκεψη η κ.Θάνου είπε πως μετά τις ενέργειες της υπηρεσιακής κυβέρνησης και την αναχώρηση περισσότερων από 20.000 προσφύγων από τη Μυτιλήνη, η εικόνα στο νησί «είναι βελτιωμένη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- The Sower: Το εμβληματικό έργο του Φράντσε Κράλι επιστρέφει «σπίτι» του μετά από 8 δεκαετίες
- Μαθηματικά ή ψυχολογία; Πως παίρνουμε αποφάσεις για τα χρήματα
- Γιάννης Αντετοκούνμπο – The Rock: Απολαυστικά επικά βίντεο του Greek Freak για τη Mοάνα
- Εκλογές στην Κύπρο: Κατακερματισμός και άνοδος των «αντισυστημικών» κομμάτων
- Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ θα διαθέσει η Ισπανία για τη στήριξη της ενεργειακής μετάβασης
- Για κάθε drone να καταστρέφουμε 10 κτίρια στη Βηρυτό προτείνει ο Σμότριτς