Ινδία: Ένοχοι 12 κατηγορούμενοι για τις επιθέσεις του 2006 στο Μουμπάι
Δικαστήριο του δυτικού Μουμπάι της Ινδίας καταδίκασε 12 από τους 13 κατηγορούμενους για τις βομβιστικές επιθέσεις της 11ης Ιουλίου του 2006 σε προαστιακά τρένα κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 189 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 800.
Δικαστήριο του Μουμπάι της Ινδίας καταδίκασε 12 από τους 13 κατηγορούμενους για τις βομβιστικές επιθέσεις της 11ης Ιουλίου του 2006 σε προαστιακά τρένα κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 189 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 800.
Επτά βόμβες εξερράγησαν μέσα σε 15 λεπτά στα κατάμεστα τρένα σε ώρα αιχμής το απόγευμα της 11ης Ιουλίου στο Μουμπάι.
Οι ποινές θα ανακοινωθούν την Δευτέρα δίνοντας έτσι τέλος σε μία δίκη που διήρκεσε οκτώ χρόνια, στην οποία κατέθεσαν περισσότεροι από 200 μάρτυρες και οι καταθέσεις αριθμούσαν χιλιάδες σελίδες.
Ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε. Οι υπόλοιποι 12 κρίθηκαν ένοχοι για «υπονόμευση του έθνους, προδοσία και φόνους».
Για τις δολοφονικές επιθέσεις, αρχικά η Ινδία είχε θεωρήσει ως υπεύθυνη την παραστρατιωτική πακιστανική ομάδα Λασκάρ-ε-Τάϊμπα, κάτι το οποίο ωστόσο το Πακιστάν είχε αρνηθεί κατηγορηματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)
- Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν πιστεύει «ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα»
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
- «Έκλεψε» η Black Friday λεφτά από τα Χριστούγεννα; – Τι έδειξε το ταμείο
- LIVE: Μάντσεστερ Σίτι – Σάντερλαντ

