Αλεξιάδης: Nα φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα
Την διαβεβαίωση πως οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών παρέσχε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Παράλληλα, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.
Την διαβεβαίωση πως οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών παρέσχε σήμερα Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα των καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα.
«Έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα», είπε και ανέφερε πως για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των Αρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος», υπογράμμισε και κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Παράλληλα, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο διάστημα 1/6/2014 με 30/6/2015.
Τράπεζες και χρηματιστηριακές θα πρέπει να γνωστοποιήσουν τόσο τα στοιχεία των πελατών τους, τον θεματοφύλακα των επενδύσεων, καθώς και όλες τις κινήσεις για τοποθετήσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ σε ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, καθώς και σε κάθε άλλο χρηματοοικονομικό προϊόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο