Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Από τον Κόσμο των Comics και των Cartoons», συνομιλία με το παρελθόν

«Από τον Κόσμο των Comics και των Cartoons», συνομιλία με το παρελθόν

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στη Στοart Κοραή εγκαινιάζεται η έκθεση των καλλιτεχνών Απόστολου Γιαγιάννου και Γιάννη Κουτσούρη, με τίτλο «Από τον Κόσμο των Comics και των Cartoons». Με κοινό σημείο εκκίνησης την τριβή τους στο πεδίο των γραφικών τεχνών και τις εκλεκτικές τους συγγένειες με τον κόσμο των κόμικς και των καρτούν, οι […]

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στη Στοart Κοραή εγκαινιάζεται η έκθεση των καλλιτεχνών Απόστολου Γιαγιάννου και Γιάννη Κουτσούρη, με τίτλο «Από τον Κόσμο των Comics και των Cartoons».

Με κοινό σημείο εκκίνησης την τριβή τους στο πεδίο των γραφικών τεχνών και τις εκλεκτικές τους συγγένειες με τον κόσμο των κόμικς και των καρτούν, οι δύο καλλιτέχνες αναπτύσσουν έναν διάλογο που αναδεικνύει το έντονα προσωπικό εικαστικό τους ιδίωμα και φωτίζει, υπό το πρίσμα των γραφικών τεχνών, στιγμές της μέχρι τώρα πορείας τους.

Το εικαστικό έργο του Απόστολου Γιαγιάννου έχει παρουσιαστεί ως τώρα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία, Ισπανία, Ελβετία, Ισλανδία, Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία, με αλλεπάλληλες ατομικές εκθέσεις και συμμετοχές σε διεθνή art fairs. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής κι εγκαταστάσεις του καλλιτέχνη βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank, στην ΕΤΕΒΑ Βank, καθώς και στα μουσεία: Φρυσίρα, Βορρέ, Αιγαίου. Επίσης, σε πρεσβείες της Ελλάδας, σε δημοτικές πινακοθήκες και μουσεία στο εξωτερικό και σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία. Έργα του έχουν καταχωρηθεί σε καταλόγους των οίκων Sotheby’s και Christie’s του Λονδίνου και του Άμστερνταμ.

Ο Γιάννης Κουτσούρης, από την άλλη, κατά την περίοδο των σπουδών του και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, ασχολήθηκε με την ζωγραφική, την γελοιογραφία και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και περιοδικών , ενώ η κύρια δραστηριότητά του για 30 χρόνια ήταν η δημιουργία ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Απο το 2000 ασχολείται αποκλειστικά με την ζωγραφική και την γλυπτική. Έχει οργανώσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε τρείς Πανελλήνιες και πάνω από 30 ομαδικές. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, με σημαντικότερο το διεθνές βραβείο για ταινία του μικρού μήκους στο φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων του Zagreb, τo 1974. Έργα του βρίσκονται στο υπουργείο Προεδρίας, στην Εθνική Τράπεζα, στο μουσείο της πόλης των Αθηνών, στο Ίδρυμα Μιχελή, στις δημοτικές πινακοθήκες Πτολεμαϊδας και Σύρου, καθώς και σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Πληροφορίες

Στοart Κοραή, Κοραή 4, εντός της στοάς, Αθήνα
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20.00
Διάρκεια έκθεσης: Έως 30 Οκτωβρίου 2015
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ. – 8 μ.μ.
Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3252352

entertainment.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024