ΕΕ: Ειδική πλατφόρμα για την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας
Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και την ανάλυση και στήριξη διασυνοριακών μέτρων προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας.
Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και την ανάλυση και στήριξη διασυνοριακών μέτρων προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας.
Αυτό προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της έκρηξης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, η οποία αυξήθηκε θεαματικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με το 2014 να κλείνει με 27.635 ελέγχους σε επιχειρήσεις, από τους οποίους προκύπτει ότι το 13,85% απασχολεί αδήλωτους εργαζομένους.
Στην απάντησή της η Κομισιόν ενημερώνει τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι έχει υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας για την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας, η οποία θα φέρει σε επαφή τις αρχές επιβολής του νόμου απ’ όλα τα κράτη μέλη, με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και την ανάλυση και στήριξη διασυνοριακών μέτρων, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα μέσω κοινών δραστηριοτήτων, όπως οι πανευρωπαϊκές εκστρατείες και της υιοθέτησης περιφερειακών και πανευρωπαϊκών στρατηγικών.
Σημειώνει, επίσης, ότι τον Οκτώβριο του 2014 το Συμβούλιο κατέληξε σε μια γενική προσέγγιση στην πρόταση και πως εναπόκειται πλέον στους συννομοθέτες να βρουν κοινό έδαφος που θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος με αποτελεσματικό τρόπο σε όλα τα κράτη μέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
- Βέροια: 7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο
- Ντουράντ και Γιόκιτς καθάρισαν για Χιούστον και Ντένβερ – Τα αποτελέσματα του NBA (vids)
