Η Βρετανία θέλει να δεχθεί πρόσφυγες απευθείας από τα σύνορα της Συρίας
Το Λονδίνο προτίθεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές στον βρετανικό Τύπο, να ανακοινώσει σχέδια για υποδοχή Σύρων προσφύγων απευθείας από καταυλισμούς στις γύρω χώρες -και όχι όσων έχουν ήδη φτάσει στην επικράτεια της ΕΕ. Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σύντομα ο βρετανός πρωθυπουργός, μετά τις επικρίσεις για την στάση του απέναντι στο προσφυγικό.
Το Λονδίνο προτίθεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές στον βρετανικό Τύπο, να ανακοινώσει σχέδια για υποδοχή Σύρων προσφύγων απευθείας από καταυλισμούς στις γύρω χώρες -και όχι όσων έχουν ήδη φτάσει στην επικράτεια της ΕΕ.
Τις σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει σύντομα ο βρετανός πρωθυπουργός, μετά τις επικρίσεις για την στάση του απέναντι στο προσφυγικό.
Όπως μεταδίδουν μεταξύ άλλων το BBC και ο Guardian, ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένους αριθμούς αλλά να κινηθεί σε σχήμα απευθείας «μεταφοράς» προσφύγων από τους καταυλισμούς του ΟΗΕ στις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία. Και τα δύο ΜΜΕ αναφέρουν την απόφαση ως «υποχώρηση απέναντι στην πίεση» που έχει ασκηθεί στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υποδοχή δεν θα αφορά πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε χώρες της ΕΕ -τα δημοσιεύματα αποκλείουν ρητά να πρόκειται για μετανάστες που βρίσκονται στο γαλλικό Καλαί, προσπαθώντας να περάσουν τη Μάγχη.
Ο Κάμερον έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει πως δεν θεωρεί ότι «η απάντηση είναι να πάρουμε περισσότερους», υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ενθάρρυνε τα δίκτυα διακινητών.
Την Πέμπτη, δηλώνοντας «συγκινημένος» από την εικόνα του νεκρού τρίχρονου παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού, επισήμανε πως η Βρετανία έχει δεχθεί «χιλιάδες πρόσφυγες, και θα συνεχίσει να το κάνει». Η «συγκίνηση» του Κάμερον προκάλεσε άμεσα σχόλια και επικρίσεις για υποκρισία στον βρετανικό Τύπο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρό το φιλόδοξο σχέδιο της NASA για μεταφορά δειγμάτων από τον Αρη
- Νέο άλμπουμ, παλιοί λογαριασμοί και ένα μεγάλο ερώτημα: Τι σκεφτόμαστε σήμερα όταν ακούμε τον Morrissey;
- Φουλ για πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, έπεσε ο Παναθηναϊκός – Οι πιθανότητες για τη regular season της Euroleague (pic)
- Συρία: Νέα κλιμάκωση – Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον» δηλώνουν οι Σύροι Κούρδοι
- Αναθεώρηση όρων δόμησης στο Λουτράκι
- Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Φαραντούρης και με τη «βούλα» της Επιτροπής Δεοντολογίας

