Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα αρχαιοφυλάκων - ΥΠΠΟ για τα καλοκαιρινά μπλουζάκια

Κόντρα αρχαιοφυλάκων – ΥΠΠΟ για τα καλοκαιρινά μπλουζάκια

Φωτιά που διαρκώς φουντώνει ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιοφυλάκων άναψαν τα μπλουζάκια πόλο που καλούνται να φορέσουν οι τελευταίοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Φωτιά που διαρκώς φουντώνει ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού και το συνδικαλιστικό όργανο των αρχαιοφυλάκων (την Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων) άναψαν τα μπλουζάκια πόλο που καλούνται να φορέσουν οι τελευταίοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, πέτρα του σκανδάλου είναι το λευκό μπλουζάκι με το μπλε – μαύρο τετράγωνο στο στήθος και τη δίγλωσση επιγραφή (ελληνικά – αγγλικά) «Υπουργείο Πολιτισμού».

Οι αρχαιοφύλακες, όπως παραδέχεται ο πρόεδρός τους Γιάννης Μαυρικόπουλος, είχαν συμφωνήσει στην αρχή του καλοκαιριού να αποδεχθούν την ομοιόμορφη ενδυμασία, παρά την κατά καιρούς σθεναρή αντίσταση του κλάδου στην καθιέρωση στολής.

Ωστόσο, η καθυστέρηση που προέκυψε στην παραγγελία των 2.100 πόλο (τρεις ανά εργαζόμενο) αποτέλεσε την αφορμή για την αντίδρασή τους μέσω ανακοίνωσης το απόγευμα της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για λάθος χρονική στιγμή, καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και για ρούχα που θα παραμείνουν στις αποθήκες.

Η αντίδραση του ΥΠΠΟ ήρθε την Πέμπτη, επίσης μέσω ανακοίνωσης, όπου επισημαινόταν η αναγκαιότητα ομοιόμορφης εμφάνισης των φυλάκων καθώς πρόκειται για «θέμα πολιτισμού, αισθητικής και ασφάλειας των χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά βρίσκονται για πολλές ώρες στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία μας».

«Δεν υπήρχε κωδικός ιματισμού κι έπρεπε να γίνει αναδιαμόρφωση στον προϋπολογισμό, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη» εξηγεί τους λόγους της καθυστέρησης η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Ασπασία Λούβη, που έχει αναλάβει την παραγωγή της επίμαχης ενδυμασίας κατόπιν διαγωνισμού και με κόστος 17.667,72 ευρώ.

*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024