Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τ.Χριστοδουλοπούλου: Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ

Τ.Χριστοδουλοπούλου: Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ

Ιδιαίτερα αιχμηρή η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο. «Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ» είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα αιχμηρή η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο.

«Ελπίζω να μην ζήσετε την κόλαση που έζησα εγώ» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον ρατσισμό και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από μερίδα του πληθυσμού οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στο υπουργείο στους 5 μήνες, όπως την κατάργηση των κέντρων κράτησης, τα οποία χαρακτήρισε απαράδεκτα και για τα οποία η Ελλάδα -όπως υπογράμμισε- είχε καταδικαστεί από την ΕΕ.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νέο νόμο για την ιθαγένεια, αλλά και για τις προσπάθειες που έγιναν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Άσκησε κριτική σε όσους μιλούν για κλείσιμο των συνόρων, φέρνοντας το παράδειγμα της Γερμανίας της Μέρκελ, που άνοιξε τα σύνορα για τους σύρους πρόσφυγες.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου ευχαρίστηκε τους εθελοντές και τις ΜΚΟ που βοήθησαν στην κάλυψη των κενών που υπήρξαν στο χειρισμό του προβλήματος.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Μουζάλας, εξήρε «την προσωπική επιτυχία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, το γεγονός ότι δεν μιλάμε για λαθρομετανάστες, αλλά για πρόσφυγες».

Το υπουργείο έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, ανέφερε και υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε με διεθνοποίηση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος, με την προσπάθεια να θεραπεύσουμε όσες από τις πληγές μπορούμε, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων, να ανατρέψουμε την αντίληψη ότι είναι παράνομοι, γιατί παράνομο είναι να μην ανοίγεις τα σύνορα και να μην περιθάλπεις τους πρόσφυγες».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των προσφύγων προσπαθώντας να κρατήσουμε μια ισορροπία με την εξ αντικειμένου όχληση που προκαλείται στους ντόπιους πληθυσμούς, καθώς οι τοπικές κοινωνίες δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024