Φ.Γεννηματά: «Χρειάζεται κυβέρνηση ευρείας λαϊκής αποδοχής»
Την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και αποδοχής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
Την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και αποδοχής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
«Η χώρα έχει υποστεί εξαιρετικά μεγάλη ζημιά από την εφαρμογή των capital controls, αλλά και από τα λάθη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι φανερό ότι αυτοί που έκλεισαν τις τράπεζες δεν έχουν καμία αξιοπιστία για να τις ξανά ανοίξουν. Το λογαριασμό της εκ νέου κεφαλαιοποίησης των τραπεζών που δεν χρειαζόταν θα τον πληρώσει για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός, περίπου 25 δισ. ευρώ» σημείωσε.
Η ίδια τόνισε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ότι θα πρέπει «σε συνεννόηση με την κυβέρνηση να δουν με δικαιοσύνη και ευαισθησία το ζήτημα των κόκκινων δανείων που ταλανίζει τις ελληνικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις».
Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και δεν μιλάμε για αυτούς που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν σε περίοδο κρίσης, αλλά για αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση που βιώνουμε ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία