Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανός πρόεδρος: Η «νέα Ρωσία» είναι σαν την «Μόρντορ»

Ουκρανός πρόεδρος: Η «νέα Ρωσία» είναι σαν την «Μόρντορ»

Με την Μόρντορ, το φανταστικό βασίλειο του Σάουρον που ενσαρκώνει το απόλυτο κακό στην επική τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζ.Ρ.Ρ.Τόλκιν, συνέκρινε ο Ουκρανός πρόεδρος τη «νέα Ρωσία» που θέλουν να δημιουργήσουν οι φιλορώσοι στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας. Ο Πέτρο Ποροσένκο είχε συνάντηση με τους Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της βίας -με την Γερμανίδα καγκελάριο να υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ.

Με την Μόρντορ, το φανταστικό βασίλειο του Σάουρον που ενσαρκώνει το απόλυτο κακό στην επική τριλογία Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών του Τζ.Ρ.Ρ.Τόλκιν, συνέκρινε ο Ουκρανός πρόεδρος τη «νέα Ρωσία» που θέλουν να δημιουργήσουν οι φιλορώσοι στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας.

Εν μέσω της νέας κλιμάκωσης της βίας, ο Πέτρο Ποροσένκο προσήλθε σε συνάντηση με τους Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο -με την Γερμανίδα καγκελάριο να υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά πως πρέπει να γίνουν τα πάντα για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ.

Η σύγκριση της «νέας Ρωσίας» με την Μόρντορ ήλθε κατά την πρωινή Ομιλία Ποροσένκο στην στρατιωτική παρέλαση που έλαβε χώρα στην καρδιά του Κιέβου για την 24η επέτειο από την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας από την Ρωσία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε τη «νέα Ρωσία» που οραματίζονται οι φιλορώσοι ως Μόρντορ θέλοντας προφανώς αφενός να καταδείξει ότι πρόκειται για μύθο, ένα σενάριο φανταστικό και μία κατασκευασμένη έννοια, και δεύτερον ότι ίσως αυτή η «νέα Ρωσία» θα ήταν τόπος του υπέρτατου Κακού και άντρο ενός υπέρτατου κακού αρχηγού -γεγονός που θα μπορούσε να παραπέμπει ενδεχομένως και σε μία ταύτιση μεταξύ Σάουρον και Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος κινεί τα νήματα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος κατήγγειλε τη ρωσική επιθετικότητα των τελευταίων ημερών, όμως υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στην ειρηνευτική διαδικασία.

Αργότερα αναχώρησε για το Βερολίνο και την τριμερή με τους Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το βράδυ η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που επισφραγίστηκε στο Μίνσκ τον περασμένο Φεβρουάριο δεν γίνεται σεβαστή και πρέπει να γίνουν τα πάντα για την πλήρη εφαρμογή της.

Και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επέμεινε ότι η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως. «Για εμάς υπάρχει μόνο ένας κανόνας -η τήρηση των συμφωνιών του Μινσκ. Σε ό,τι αφορά την εκεχειρία, αυτή ακόμη δεν τηρείται» ανέφερε.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη συνάντηση ο πρόεδρος της Ρωσίας, η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι ο στόχος των τριών ηγετών είναι να «ενισχυθεί» το λεγόμενο «σχήμα της Νορμανδίας».

Όλες οι πλευρές θα έχουν διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, ώστε μεταξύ άλλων να εξασφαλιστεί πως το έργο των παρατηρητών του ΟΑΣΕ θα συνεχιστεί διότι είναι «το άλφα και το ωμέγα μιας επιτυχούς διευθέτησης» της κρίσης, προσέθεσε η ίδια.

Περισσότεροι από 65.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων εκατοντάδων αμάχων, έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση. Αμφότερες οι πλευρές έχουν αποσύρει τον μεγαλύτερο όγκο των βαρέων όπλων από τη ζώνη της μάχης βάσει της συμφωνίας, όμως σποραδικές συγκρούσεις που αφαιρούν ζωές συνεχίζονται και σταδιακά κλιμακώνονται το τελευταίο διάστημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024