«Μαροκινός ισλαμιστής» ο δράστης της επίθεσης στο τρένο Thalys
Ένας 26χρονος από το Μαρόκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ριζοσπάστης ισλαμιστής, ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στην αμαξοστοιχία Thalys το βράδυ της Παρασκευής.
Ένας 26χρονος από το Μαρόκο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ριζοσπάστης ισλαμιστής, ταυτοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στην αμαξοστοιχία Thalys το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, πρόκειται για τον Μαροκινό υπήκοο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, για τον οποίο οι ισπανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ενημερώσει τις αντίστοιχες γαλλικές χαρακτηρίζοντάς τον ριζοσπάστη ισλαμιστή.
Ο Ελ Χαζάνι, που θα γίνει 26 ετών στις 3 Σεπτεμβρίου, ταυτοποιήθηκε από διάφορα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και από τα δακτυλικά του αποτυπώματα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα πάντως με ανεπίσημες πηγές, ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι είχε στόχο να ληστέψει τους επιβάτες του τρένου και όχι να σκοτώσει.
Τον ένοπλο, ο οποίος έφερε Καλάσνικοφ, εξουδετέρωσαν μέσα στο τρένο τέσσερις επιβάτες, οι τρεις εκ των οποίων ήταν αμερικανοί στρατιώτες εκτός υπηρεσίας.
Τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας αμερικανός στρατιώτης, τραυματίστηκαν στο επεισόδιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ επιβεβαίωσε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Δρούσε μια εγκληματική οργάνωση»
- Δράμα: Νεκρός εναερίτης – Έχασε τις αισθήσεις του ενώ ήταν πάνω σε κολόνα
- Το NBA στην Ευρώπη: Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα
- Τσουκαλάς: Ψευδές αφήγημα της ΝΔ ότι έδωσε πολλά χρήματα στους αγρότες – Ο κόσμος ξέρει και η προπαγάνδα σπάει
- Συνεργασία Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
- Κρήτη: Στο 200% η πληρότητα στη Μονάδα Χημειοθεραπείας του ΠΑΓΝΗ
