Ομάδα δέκα ατόμων «βλέπει» η Ταϊλάνδη πίσω από την επίθεση στην Μπανγκόκ
Για «δίκτυο» με τουλάχιστον 10 άτομα κάνουν λόγο οι Αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ, την ώρα που ακόμη αναζητεί τον βασικό ύποπτο. Για την έκρηξη δεν υπάρχει ακόμη, σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά, ανάληψη ευθύνης. Παράλληλα, η Μπανγκόκ θα στραφεί και στην Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου, που πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.
Για «δίκτυο» με τουλάχιστον 10 άτομα κάνουν λόγο οι Αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Μπανγκόκ, την ώρα που ακόμη αναζητεί τον βασικό ύποπτο. Για την έκρηξη δεν υπάρχει ακόμη, σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά, ανάληψη ευθύνης.
Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα σκίτσο του βασικού υπόπτου, ο οποίος εμφανίζεται να κυκλοφορεί στο σημείο πριν την επίθεση, έχοντας αρχικά ένα σακίδιο στην πλάτη.
Ο αρχηγός της αστυνομίας Σομιότ Πουμπανμουάνγκ ανέφερε την Πέμπτη πως οι Αρχές θεωρούν ότι στο σχεδιασμό και στη διενέργεια της επίθεσης πήρε μέρος σχετικά μεγάλη ομάδα ατόμων.
«Πρόκειται για μεγάλο δίκτυο, η προετοιμάσια έγινε από αρκετούς» είπε.
«Περιλαμβάνονται εκείνοι που παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα στο δρόμο, εκείνοι που προετοίμασαν τη βόμβα και εκείνοι που βρίσκονταν επί τόπου και γνώριζαν την οδό διαφυγής» είπε. «Πρέπει να ενεπλάκησαν τουλάχιστον δέκα άτομα» ανέφερε.
Παράλληλα, η Μπανγκόκ θα στραφεί και στην Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του βασικού υπόπτου, που πιθανολογείται ότι μπορεί να έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σχεδόν τέσσερις καρκίνοι στους 10 θα μπορούσαν να αποφευχθούν – Τι δείχνει νέα μελέτη
- Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου εγκαταλείπει το Ουίνδσορ εν μέσω νέας έντασης στο σκάνδαλο Έπσταϊν και ισχυρισμών για το Παλάτι
- Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την τραγωδία με μετανάστες στη Χίο
- Κρήτη: Ένοχος 36χρονος για τον θάνατο 33χρονου πιλότου της ομάδας «Ζευς» σε τροχαίο
- Κοντράρεται με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός
- Τραμπ: Θάβει το τσεκούρι του πολέμου με τον Πέτρο της Κολομβίας; Τι συζήτησαν
