Σόιμπλε: Είχαμε μια καλή μέρα και ένα καλό αποτέλεσμα
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup. Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του χρέους, για το οποίο είπε ότι αυτό θα συζητηθεί τον Οκτώβριο. «Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια κοινή προσέγγιση, ώστε να εξασφαλίσουμε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ» τόνισε.
Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup.
«Τώρα η Ελλάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για μια νέα πορεία. Είχαμε μια καλή μέρα και ένα καλό αποτελεσμα» είπε στη συνέντευξη Τύπου, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα των εθνικών κοινοβουλίων να εγκρίνουν τη συμφωνία.
Ο ίδιος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του χρέους, για το οποίο είπε ότι αυτό θα συζητηθεί τον Οκτώβριο. «Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε μια κοινή προσέγγιση, ώστε να εξασφαλίσουμε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ» τόνισε.
Ο κ. Σόιμπλε ρωτήθηκε και για το θέμα της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή με την ψήφιση του μνημονίου.
Όπως και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη δική του συνέντευξη, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αγώνα που έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ.
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ σε ΟΗΕ: H ειρήνη διατηρείται μέσω της δύναμης απέναντι στον τρόμο
- Ένα περίεργο μήνυμα στον λογαριασμό του Χαμενεΐ
- Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ρούμπιο ανέβαλε το ταξίδι του στο Ισραήλ εν μέσω της επίθεσης εναντίον του Ιράν
- Ιράν: Πάνω από 100 τα νεκρά παιδιά από το πλήγμα σε δημοτικό σχολείο
- Ιρανικός πύραυλος χτύπησε αμερικανική βάση στην Ιορδανία [βίντεο]
- Τα ΗΑΕ λένε ότι στοχοποιήθηκαν από 137 πυραύλους και 209 drones του Ιράν