Το Ντουμπάι θα φτιάξει το μεγαλύτερο κλειστό χιονοδρομικό κέντρο του κόσμου
Η κατασκευή του μεγαλύτερου κλειστού χιονοδρομικού κέντρου στον κόσμο και της υψηλότερης «πολυκατοικίας» με ύψος ...711 μέτρα, αποτελούν τους επόμενους στόχους του Ντουμπάι, γνωστού για την αδυναμία του σε πολυδάπανα και υπερβολικά έργα. Το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει επίσης φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, τεράστιο εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μαρίνα. Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 6,2 δισ. ευρώ.
Η κατασκευή του μεγαλύτερου κλειστού χιονοδρομικού κέντρου στον κόσμο, με μια πίστα σκι μήκους 1,2 χλμ. και της υψηλότερης «πολυκατοικίας» που θα φτάνει σε ύψος τα 711 μέτρα, αποτελούν τους επόμενους στόχους του Ντουμπάι, γνωστού για την αδυναμία του σε πολυδάπανα και υπερβολικά έργα.
Αυτό το καινούριο τουριστικό και οικιστικό σχέδιο, που αποκαλείται Meydan One, θα περιλαμβάνει ακόμη φαντασμαγορικό σιντριβάνι, μοναδικό στον κόσμο, με πίδακες νερού που θα εκτοξεύονται σε ύψος 420 μέτρων, καθώς επίσης και τεράστιο εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο δυναμικότητας 350 δωματίων και μαρίνα.
Το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 25 δισεκατομμύρια ντιρχάμ (περίπου 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ).
Σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Bayan, το συγκρότημα θα καταλαμβάνει έκταση 3,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και θα εκτείνεται από τον ιππόδρομο του Μεϊντάν -στην έρημο του εμιράτου- μέχρι το Μπουρτζ Χαλίφα, τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, ύψους 828 μέτρων.
Ο Μπουρτζ Χαλίφα στεγάζει γραφεία και ξενοδοχεία ενώ ο καινούριος ουρανοξύστης που θα χτιστεί θα έχει μόνο διαμερίσματα.
Η πρώτη φάση του σχεδίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να συμπέσει με την Παγκόσμια Έκθεση του 2020 που θα φιλοξενηθεί στο εμιράτο.
Το συγκρότημα εκτιμάται ότι θα μπορεί να φιλοξενεί 78.000 ενοίκους.
Το Ντουμπάι διαθέτει ήδη από το 2005 μια πίστα για σκι -με τεχνητό χιόνι- που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο και έχει περιληφθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος σκεπαστός χιονοδρομικός σταθμός του κόσμου.
Χάρη στη φήμη που έχει αποκτήσει, αυτήν μιας φιλελεύθερης πόλης μέσα σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε κέντρο επιχειρήσεων, αλλά και σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.
Πέρσι υποδέχτηκε 13,2 εκατομμύρια επισκέπτες και οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξηθεί στα 20 εκατομμύρια μέχρι το 2020.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αλβανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ράμα – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα
- Μέση Ανατολή: Ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη χειρότερη ενεργειακή κρίση εδώ και δεκαετίες, λέει ο Μπιρόλ
- Ιράν: Πλησιάζει στη λήξη του το τελεσίγραφο του Τραμπ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Τουρκία: Προφυλακίστηκε δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών»
- Ιράν: Φρουροί της Επανάστασης από τον Λίβανο έπληξαν την Κύπρο με drone, λέει ο πρωθυπουργός
- Γαλλία: Η διασπασμένη αριστερά νικήτρια του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στις μεγάλες πόλεις