Πωλείται το σπίτι του Λέων Τρότσκι στην Πρίγκηπο
Δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο. Το σπίτι του ρώσου επαναστάτη Λέων Τρότσκι στην Πρίγκηπο πωλείται. Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hurriyet, η τεράστια κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ.
Δεκαοκτώ δωμάτια, πέντε μπάνια και ένα τεράστιο οικόπεδο. Το σπίτι του ρώσου επαναστάτη Λέων Τρότσκι στην Πρίγκηπο πωλείται.
Σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Hurriyet, η τεράστια κατοικία των 950 τ.μ. που βλέπει τη θάλασσα του Μαρμαρά πωλείται προς 4,4 εκατομμύρια δολάρια. Το τριώροφο σπίτι κατασκευάστηκε πριν 150 χρόνια και βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 3.600 τ.μ.
«Ο πρώην επαναστάτης έζησε τέσσερα χρόνια σε αυτό το σπίτι αφού το πρώτο του σπίτι, επίσης στην Πρίγκηπο, κάηκε» εξηγεί ο πρώην δήμαρχος του νησιού Μουσταφά Φαρσάκογλου.
Όμως σύμφωνα με τον ίδιο το σπίτι είναι σε πολύ κακή κατάσταση «και χρειάζεται πολλές επισκευές». Επίσης δεν διαθέτει θέρμανση.
«Αν το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού διέθετε τα μέσα θα μπορούσε να το αγοράσει, να το ανακαινίσει και να το κάνει πολιτιστικό κέντρο», επεσήμανε ο Φαρσάκογλου. «Όπως και να έχει το κτίριο είναι διατηρητέο και όποιος το αγοράσει δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως κατοικία, ξενοδοχείο ή εστιατόριο».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούμε να πουλήσουμε το σπίτι αυτό, όμως κανείς δεν το θέλει» εξήγησε από την πλευρά του μεσίτης από την Πρίγκηπο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Ο ιδιοκτήτης του, ένας κάτοικος της Κωνσταντινούπολης, δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες» για τη συντήρησή του, πρόσθεσε.
Ο Λέων Τρότσκι, ιδρυτής του Κόκκινου Στρατού, ήρθε να μείνει στην Πρίγκηπο το 1929, αφού ο Στάλιν τον εξόρισε από την Σοβιετική Ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα
- Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Πρέσβη της Κίνας