Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Θαλάσσιος διάπλους για την διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού οστών

Θαλάσσιος διάπλους για την διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού οστών

Με στόχο τη διάδοση του της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, ξεκινά την Κυριακή 26 Ιουλίου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ο ο κωπηλάτης του South Evian Gulf Τeam, Άγγελος Χριστοφίδης, με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Με στόχο τη διάδοση του της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα, ξεκινά την Κυριακή 26 Ιουλίου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ο κωπηλάτης του South Evian Gulf Τeam, Άγγελος Χριστοφίδης, με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Η αποστολή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
και του Πανεπιστημίου Πατρών, και αποτελεί πρωτοβουλία Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε ζωή» και του South Evian Gulf Τeam.

Ο Άγγελος Χριστοφίδης θα αποπλεύσει με το καγιάκ του από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης την Κυριακή 26 Ιουλίου και θα πλεύσει νότια, κατά μήκος των ακτών της Μακεδονίας και της Στερεάς Ελλάδας. Θα πραγματοποιήσει στάση στη Σκιάθο, θα διασχίσει τον Ευβοϊκό και θα συνεχίσει παράκτια σε όλη τη νότια ακτή της Αττικής. Αφότου πραγματοποιήσει μια στάση στην Κέα, θα καταπλεύσει στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Πρόκειται για μία απόσταση 330 ναυτικών μιλίων, με εκτιμώμενη διάρκεια ταξιδιού τις 14-15 ημέρες.

Στις προγραμματισμένες στάσεις της αποστολής, εκπρόσωποι και εθελοντές του «Χάρισε ζωή» θα ενημερώνουν για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και θα εγγράφουν νέους, υποψήφιους δότες.

Η σημασία της αύξησης του αριθμού των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα είναι επιτακτική, καθώς με τα σημερινά δεδομένα η ανεύρεση μοσχεύματος για εκατοντάδες ασθενείς είναι εξαιρετικά δύσκολη ή και δαπανηρή, καθώς ο χαμηλός αριθμός των δοτών στην Ελλάδα καθιστά αναπόφευκτη την αναζήτηση και εισαγωγή μοσχευμάτων από το εξωτερικό.

Το South Evian Gulf team ιδρύθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010 με κίνητρο τη βαθιά αγάπη για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια και βαθύτερη επιθυμία την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή» ενημερώνει και εγγράφει εθελοντές δότες για ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως λευχαιμία (τον πιο συνήθη καρκίνο στα παιδιά).

health.in.gr

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024