Στις 21:30 ξεκινά η συνεδρίαση στην Ολομέλεια, μετά τις 02:00 η ψηφοφορία
Στις 21:30 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων, η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Στις 21:30 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων, η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά τις 02:00 τα ξημερώματα.
Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση αύριο το πρωί.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στις αρμόδιες επιτροπές, πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των προέδρων προκειμένου να καθοριστεί η ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε στις 19:30 στη διάσκεψη, λέγοντας μεταξύ άλλων σε συνεργάτες της ότι «είναι γνωστοί οι πραξικοπηματίες στην ιστορία και σίγουρα δεν είναι αυτοί που περιφρουρούν τους θεσμούς».
Επανέλαβε ακόμη τις καταγγελίες περί πραξικοπήματος, εκτροπής και εκβιασμού της κυβέρνησης και πρότεινε η συνεδρίαση να ξεκινήσει απόψε και να ολοκληρωθεί αύριο το πρωί, δηλαδή τηρηθεί το 10ωρο που προβλέπει ως μέγιστο χρονικό όριο ο κανονισμός της Βουλής.
Από την πλευρά της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει να ολοκληρωθεί η συζήτηση στις 02:00 τα ξημερώματα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης πρότεινε να ολοκληρωθεί απόψε η διαδικασία.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ήταν παρών στη διάσκεψη κάποιος από τους υπουργούς που εισηγούνται το νομοσχέδιο ώστε να παρουσιάσει τη θέση της κυβέρνησης επί του θέματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δήμος Πάρου: Διεύρυνση της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης ύψους 100 ευρώ σε εργαζομένους του δημόσιου τομέα
- H κλιματική αλλαγή δεκαπλασίασε τη σφοδρότητα των καυσώνων στην Ευρώπη – Νέο μοντέλο αποκαλύπτει
- Οι διαιτητές του Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός
- Χρήστος Λαμπράκης: Η διάρκεια και το έθος δεν νομιμοποιούν την ευτέλεια
- ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις αποδοχών των μόνιμων υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών
- Κάμπινγκ: Πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας κωμικής σειράς του MEGA


