Η Eurobank εξαγοράζει το δίκτυο της Alpha στη Βουλγαρία
Στην εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία θα προχωρήσει η Eurobank. Τα διοικητικά συμβούλια των δυο τραπεζών θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία.
Στην εξαγορά του δικτύου καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία θα προχωρήσει η Eurobank.
Η πώληση των δραστηριοτήτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία, στην Postbank, θυγατρική του Ομίλου Eurobank, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Alpha Bank, εντάσσεται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η τράπεζα έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον περιορισμό των δραστηριοτήτων εξωτερικού, μετά την έγκριση, τον Ιούλιο του 2014, του Σχεδίου Αναδιαρθρώσεως της τραπέζης, ενώ ενισχύει τη στρατηγική επικεντρώσεως των δραστηριοτήτων του Ομίλου σε βασικές αγορές.
Η παρουσία της Alpha Bank σε μία αγορά με μερίδια που ανέρχονταν σε 2,5% στις χορηγήσεις και σε 1% στις καταθέσεις, προσέφερε περιορισμένες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη στο ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργίας της.
Η πώληση είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα, ενώ αναμένεται να εξοικονομήσει πόρους και να απελευθερώσει ρευστότητα περίπου 100 εκατ. ευρώ.
Το δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία ανέρχεται σε 83 καταστήματα και το προσωπικό σε 744 άτομα.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του γ΄ τριμήνου του 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ – Ζελένσκι: Εν αναμονή της συνάντησης – «Αγκάθια» το εδαφικό ζήτημα και οι εγγυήσεις ασφαλείας
- Η εξουσία ενός… αλγόριθμου πάνω στους εργαζόμενους – Γιατί η Ευρώπη παρεμβαίνει
- Η βιτρίνα της ΚΕΔ έχει ραγίσει
- Τραμπ: Συγχαίρει τον εαυτό του για την εκεχειρία Καμπότζης και Ταϊλάνδης – Η σύγκριση με τα Ηνωμένα Έθνη
- Μισθοί δύο «ταχυτήτων» στην Ελλάδα – Το βαθύ χάσμα των μισθολογικών αποκλίσεων
- Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων – Ανοιχτά τα Μάλγαρα από τους αγρότες

