Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νυφικό έκπληξη του Gaultier

Το νυφικό έκπληξη του Gaultier

Η Bρετάνη της βόρειας Γαλλίας, ενέπνευσε τον μόδιστρο με τις τοπικές ενδυμασίες αλλά και την κουζίνα της, να δημιουργήσει όπως μόνο εκείνος μπορεί.

Όλγα Γιαννακοπούλου Φωτό: IMAXtree

Όπως ήδη ξέρουμε, τίποτα που να αφορά τον Jean Paul Gaultier δεν είναι απλό. Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά εξέπληξε με τη νέα του κολεξιόν, με θέμα τη Βρετάνη, το dress code που την χαρακτηρίζει κι όχι μόνο. Εμπνεύστηκε κι απ’ την κουζίνα της, δίνοντας στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι κυριολεκτικά, άλλη διάσταση.
Έβαλε απ’ την αρχή στο κλίμα τους καλεσμένους του, όσο εκείνοι περίμεναν το σόου να ξεκινήσει, προσφέροντάς τους κρέπες με σιρόπι μηλίτη. Μία από τις πιο διάσημες συνταγές της γαλλικής κουζίνας και συγκεκριμένα της Βρετάνης.
Στη νέα του κολεξιόν Ηaute Couture Φθινόπωρο 2015, χρησιμοποίησε όλους τους ενδυματολογικούς κώδικες της περιοχής που τον ενέπνευσε. Τα τσόκαρα, τις ναυτικές στολές, τη δαντέλα, τα εντυπωσιακά πανύψηλα δαντελένια καπέλα σε κυλινδρικό σχήμα και οι παραδοσιακές φορεσιές και καπέλα των φεστιβάλ. Οι κρέπες, οι οποίες εμφανίζονται σε στρογγυλές, επίπεδες φούστες, έκαναν τη μεγάλη διαφορά, φέτος. Έδωσε σε όλα αυτά τα στοιχεία, το άγγιγμα της υψηλής ραπτικής του και τα μετέτρεψε σε πενήντα συγκλονιστικά σύνολα.

Όπως σε κάθε κολεξιόν του, το σόου κλείνει με ένα ιδιαίτερο και εκκεντρικό νυφικό, πιο εξεζητημένο απ’ όλη τη συλλογή μαζί. Αυτή τη απέτισε έδωσε φόρο τιμής στην γαλλική κουζίνα. Το μοντέλο Άννα Κλίβελαντ εμφανίστηκε στο φινάλε, φορώντας το αριστούργημα της κολεξιόν, ένα νυφικό φόρεμα σχεδιασμένο να μοιάζει με καλοψημένη κρέπα. Το κοινό την απόλαυσε στην πασαρέλα ενώ έπαιζε και ζωντανή μουσική μιας μπάντας κατ ‘ευθείαν από τη Βρετάνη. Αυτό το πολυτελές νυφικό ήταν η τέλεια αναπαράσταση του αριστοτεχνικού ταλέντου του Gaultier. Ταλέντο που μετενσαρκώνει την παιχνιδιάρικη φύση του και την διαφορετική προσέγγισή του στη μόδα.

gamos.gr

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024