Λαγκάρντ: Ελπίζω η Ευρωζώνη θα συμφωνήσει σε μείωση του χρέους
Την ελπίδα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN. «Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους» σημείωσε.
Την ελπίδα ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμφωνήσουν να μειώσουν το χρέος της Ελλάδας «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» εξέφρασε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN.
«Έχω κάποια ελπίδα, επειδή τις τελευταίες ώρες υπάρχει μια ευνοϊκή διάθεση για την αναδιάρθρωση του χρέους» σημείωσε η Λαγκάρντ.
«Αυτό που έχουμε πει στους Ευρωπαίους είναι ότι ανεξάρτητα με την μορφή που θα πάρει, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να ελαφρυνθεί το βάρος και να μπορέσει η χώρα να αποδείξει ότι το χρέος της μπορεί να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία» τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρίση αξιοπιστίας – «Αστήρικτες» οι μισές έρευνες κοινωνικών επιστημών
- Ιταλικά ΜΜΕ: «Βλέπει» Τζόλη η Ρόμα
- Δήμος Φυλής: Πρόθεση πριμοδότησης σε γιατρούς και νοσηλευτές για την στελέχωση του Τοπικού Ιατρείου
- Στρατής Δούκας: Τα γηρατειά σε ρεζιλεύουν όσο τίποτε άλλο
- Πανευρωπαϊκή έρευνα για τα ενοίκια: Πιο ακριβή από τις Βρυξέλλες η Αθήνα, για τους χαμηλόμισθους
- Ανανεωμένες και φωτισμένες ξανά οι «Ομπρέλες» Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία
- Ιράν: Οι όροι του σχεδίου συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου και η άτακτη υποχώρηση Τραμπ
- Αίγινα: Νεκρό κοριτσάκι 20 μηνών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442