«Η καγκελάριος στηρίζει με πεποίθηση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε έπειτα από 17 ώρες διαπραγμάτευσης από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων» τόνισε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ απαντώντας σε όσους ετοιμάζονται να πουν το δικό τους «Oxi» στην έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα για το νέο πακέτο διάσωσης.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -επισήμανε- διαπραγματεύτηκε σε στενή συνεννόηση με την καγκελάριο και η συμφωνία είναι και έκφραση αυτής της στενής συνεννόησης και συνεργασίας.

«Το ότι πολιτικοί, στη δύσκολη κατάσταση στην οποία ήταν και είναι η Ευρώπη λόγω της ελληνικής κρίσης, σταθμίζουν και άλλες πιθανότητες αποτελεί υπεύθυνη πολιτική δράση» τόνισε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τώρα μετράει το αποτέλεσμα.

«Αυτό ήταν πάντα η προτεραιότητά μας και σημαίνει ότι, εάν η ελληνική Βουλή σήμερα πάρει τις θετικές αποφάσεις, όπως είχε συμφωνηθεί και όπως έχει δεσμευτεί η ελληνική πλευρά στη συμφωνία, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ζητήσει από τη γερμανική Βουλή την εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα περαιτέρω πρόγραμμα βοήθειας» σημείωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ