Γιούνκερ: Ποιο πραξικόπημα; Ένας τυπικός ευρωπαϊκός συμβιβασμός
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνήθηκε τα σχόλια ότι οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ήταν υπερβολικά μεγάλες και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως «άτυπο πραξικόπημα». «Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος. Ο συμβιβασμός που επετεύχθη δίνει γενικά νικητές και όχι χαμένους. Δεν νομίζω ότι ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αρνήθηκε τα σχόλια ότι οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ήταν υπερβολικά μεγάλες και μάλιστα χαρακτηρίστηκαν ως «άτυπο πραξικόπημα».
Ερωτώμενος σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από δημοσιογράφο του Associated Press ο Γιούνκερ απάντησε: «Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του δημοψηφίσματος. Ο συμβιβασμός που επετεύχθη δίνει γενικά νικητές και όχι χαμένους. Δεν νομίζω ότι ταπεινώθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί. Είναι μια χαρακτηριστική ευρωπαϊκή διευθέτηση, ένας ευρωπαϊκός συμβιβασμός ως είθισται».
Το τελευταίο 24ωρο στο ευρωπαϊκό Twitter έχει κερδίσει έδαφος το hashtag #ThisIsACoup (Είναι Πραξικόπημα).
Σύμφωνα με το @twittprognosis/eu, το #ThisIsACoup («Είναι πραξικόπημα») βρίσκεται στην πρώτη θέση σε Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία και στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην
στην Ισπανία, την Αυστρία και το Βέλγιο και στην τρίτη στην Ιταλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Πώς η ακρίβεια… συρρικνώνει τα σπίτια μας – «Χάσαμε» σε δύο χρόνια 7 τ.μ.
- Αγώνας επιβίωσης για τον Στάρμερ – Ποιοι τον στηρίζουν, ποιοι ζητούν την αποχώρησή του
- Η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού της Σάκκαρη και η ανάγκη για βαθμούς (vids)
- Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του κουρέα επειδή δεν του άρεσε… το κούρεμα
- Μιλάνο: Τι έχουν τα έρμα και…σπάνε; Τα μετάλλια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αποδεικνύονται εύθραυστα
- Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε χρήματα από ΙΧ – Παρακολουθούσαν τους οδηγούς και έσκαγαν τα λάστιχα


