Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι μάθαμε από το φετινό Comic-Con

Τι μάθαμε από το φετινό Comic-Con

Το Comic-Con αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός του καλοκαιριού. Φέτος τα βλέμματα συγκέντρωσαν το πάνελ του Star Wars: The Force Awakens, η παρουσίαση του νέου τρέιλερ του Batman Vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, ενώ εντυπωσίασε η Τζένιφερ Λόρενς που βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο για να προωθήσει την ταινία της Αγώνες Πείνας: Mockingjay - Part 2.

Το Comic-Con αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός του καλοκαιριού.

Χιλιάδες λάτρεις των κόμικ και μεγάλων μπλοκμπάστερ συρρέουν στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ για να μάθουν όλες τις νεότερες πληροφορίες για περιπέτειες, ταινίες με υπερήρωες και δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Φέτος τα βλέμματα συγκέντρωσαν το πάνελ του Star Wars: The Force Awakens, η παρουσίαση του νέου τρέιλερ του Batman Vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης, ενώ εντυπωσίασε η Τζένιφερ Λόρενς που βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο για να προωθήσει την ταινία της Αγώνες Πείνας: Mockingjay – Part 2.

Τι μάθαμε από το φετινό Comic-Con

Το τρέιλερ του Batman Vs Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ χρησιμοποιεί δημιουργικά μία από τις μεγαλύτερες επικρίσεις που δέχθηκε η ταινία Man of Steel: το γεγονός ότι σώζοντας τον πλανήτη, ο Σούπερμαν καταστρέφει σχεδόν μια ολόκληρη πόλη.

Στο τρέιλερ ένας «ώριμος» Μπάτμαν (τον ερμηνεύει ο Μπεν Άφλεκ) φαίνεται να μην είναι ενθουσιασμένος από τη συμπεριφορά του εξωγήινου Σούπερμαν και ζητά εκδίκηση.

Στο τρέιλερ βλέπουμε, επίσης, τον Τζέσε Άιζενμπεργκ στον ρόλο του Λεξ Λούθορ και την Γκαλ Γκαντό στον ρόλο της Wonder Woman, καθώς στήνεται το σκηνικό για την έλευση της Justice League, της ομάδας υπερηρώων της DC που αποτελεί το αντίπαλον δέος των Avengers.

Το πάνελ του Star Wars: The Force Awakens προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους θαυμαστές του σύμπαντος του Τζορτζ Λούκας, καθώς εκτός από τους νέους «παίκτες» έφερε κοντά και το θρυλικό τρίο της κλασικής τριλογίας: Μαρκ Χάμιλ, Κάρι Φίσερ και Χάρισον Φορντ ανέβηκαν στη σκηνή για να παρουσιάσουν την ταινία.

Ο Μαρκ Χάμιλ αστειεύτηκε για τα συναισθήματα του Λουκ Σκαϊγουόκερ για τη Λέια, πριν μάθει ότι αυτή είναι αδελφή του. «Όταν η μόνη γυναίκα που ερωτεύτηκες αποδεικνύεται ότι είναι αδελφή σου… πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό; Γελάμε, αλλά εάν το σκεφτείς, θα πρέπει να ήταν μια τραυματική εμπειρία». «Πόσες φορές να σου ζητήσω συγγνώμη;» απάντησε ο Χάρισον Φορντ.

Το πάνελ μίλησε και για τη σκοτεινή πλευρά της ταινίας, με τους Άνταμ Ντράιβερ και Ντόμνχαλ Γκλίσον να αναφέρονται στους ρόλους τους. Παράλληλα, στο Comic-Con παρουσιάστηκε ένα βίντεο με παρασκήνιο από τα γυρίσματα

Ο Κουέντιν Ταραντίνο βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο για να παρουσιάσει το πολύπαθο γουέστερν του The Hateful Eight και επιφύλαξε στο κοινό μία έκπληξη: Ανακοίνωσε ότι μετά από δεκαετίες ο Έννιο Μορικόνε επιστρέφει στο γουέστερν, γράφοντας τη μουσική για την ταινία.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι δεν είναι φαν του ψηφιακού σινεμά (την νέα του ταινία τη γύρισε σε φιλμ 65 mm) και σημείωσε ότι εάν πρέπει να κάνει ψηφιακό σινεμά, τότε ίσως να ήταν καλύτερα να κάνει τηλεοπτική σειρά.

Όσο για τις μελλοντικές του κινήσεις είπε, ότι θα του άρεσε να γυρίσει δέκα ταινίες (τώρα έχει γυρίσει 8). «Αλλά ακόμα και εάν γυρίσω τελικά δέκα, θέλω άλλα δέκα χρόνια» είπε αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν γυρίζει ταινίες τόσο συχνά.

Οι μεταλλαγμένοι ήρωες του X Men: Apocalypse βρέθηκαν στο Comic-Con. Ο σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ είπε ότι η ταινία «λαμβάνει χώρα δέκα χρόνια μετά το τέλος του Days of Future Past σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο».

«Οι μεταλλαγμένοι έχουν γίνει αποδεκτοί από την κοινωνία. Εκεί βρίσκουμε τους χαρακτήρες μας, σε διαφορετική φάση τον καθένα» είπε ο σκηνοθέτης, σημειώνοντας ότι τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε περίπου εβδομάδες.

Την εμφάνισή του στο πάνελ έκανε ο Όσκαρ Άιζακ (ο οποίος έχει πολύ δουλειά τώρα τελευταία, καθώς εμφανίζεται και στο Star Wars), ενώ εμφάνιση-έκπληξη έκανε ο Τσάνινγκ Τέιτουμ που παίζει τον Γκάμπιτ.

Όλοι μαζί έβγαλαν μία υπερ-ηρωική selfie, στην οποία πρώτο πλάνο βλέπουμε τον θρυλικό δημιουργό κόμικ, Σταν Λι.



Στο Σαν Ντιέγκο βρέθηκε και η Τζένιφερ Λόρενς για να παρουσιάσει το τελευταίο μέρος των Αγώνων Πείνας: Mockingjay – Part 2. Η Λόρενς μίλησε για τον ρόλο της ως Κάτνις Έβερντιν, λέγοντας ότι αυτή τη φορά ο χαρακτήρας της αναλαμβάνει ρόλο δράσης και καλείται να πολεμήσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Comic-Con υπήρχαν παρουσιάσεις του Suicide Squad (με τους υπερ-κακούς της Γκόθαμ), του Deadpool (με τον Ράιαν Ρέινολντς να ευχαριστεί τους φαν γιατί στήριξαν το πρότζεκτ και του έδωσαν ζωή), καθώς και παρουσιάσεις από τα The Walking Dead και Game of Thrones (δυστυχώς, όμως, όχι σπόιλερ).

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024