Τσίπρας: Προέχει η διαπραγμάτευση, όλα τα άλλα στην ώρα τους
Στη δήλωση ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία για την παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση της ελληνικής πρότασης και αφού προηγήθηκε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του. Δεδομένων των διαρροών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».
Στη δήλωση ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» προχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά την ψηφοφορία για την παροχή εξουσιοδότησης στην κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με τους εταίρους στη βάση της ελληνικής πρότασης, και αφού προηγήθηκε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του.
Δεδομένων των διαρροών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας: «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».
«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση» ανέφερε ο Αλ.Τσίπρας σε δήλωσή του, σημειώνοντας «Όλα τα άλλα στην ώρα τους».
Το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα άφησαν ανοιχτό και κυβερνητικές πηγές, ενώ δεν απέφυγαν να σχολιάσουν αρνητικά τη στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο.
Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι ίδιες ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Πάντως, όπως αναφέρουν τα Νέα, στην κυβερνητική σύσκεψη υπήρξαν εισηγήσεις για ανασχηματισμό ακόμα και σήμερα Σάββατο, πριν ξεκινήσει η καθοριστική συνεδρίαση του Eurogroup, με αποπομπή από την κυβέρνηση των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη που ψήφισαν «παρών».
Βάσει των ίδιων εισηγήσεων, με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα στους θεσμούς ότι προτίθεται να υλοποιήσει τη συμφωνία με μία κυβέρνηση χωρίς αμφισβητίες.
Επίσης, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το θέμα των εκλογών το προσεχές διάστημα και αφού ξεκαθαριστεί το τι θα γίνει με την συμφωνία. Όλα αναμένεται να διασαφηνιστούν από την Κυριακή κι έπειτα.
Διαβάστε επίσης
- Με 251 «ναι» η εξουσιοδότηση για συμφωνία, τραυματισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ
- Τσίπρας: Αποτρέπουμε πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση
- Λαφαζάνης: Γιατί ψήφισα «παρών»
- Κωνσταντοπούλου: Αναλαμβάνω τη θεσμική μου ευθύνη δηλώνοντας «παρούσα»
- Μεϊμαράκης: Βάζουμε πλάτη, αναλαμβάνουμε βάρη που δεν μας αναλογούν
- Φώφη Γεννηματά: Έχετε εντολή και αποκλειστική ευθύνη για συμφωνία
- Δ.Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της
- Νταβός: Η επιστροφή σε έναν κόσμο που αλλάζει – Απολογισμός του Politico
- Η μητέρα της 16χρονης Λόρα «σπάει» τη σιωπή της – «Είσαι η ζωή μας, δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά»
- Mercosur: Η ηγεσία της ΕΕ πιέζει για την εφαρμογή της συμφωνίας, που έχει παραπεμφθεί στο Ευρωδικαστήριο
- Εξαφάνιση 16χρονης Λόρας: Πήγε με δεύτερο ταξί στην Ομόνοια και έφυγε για τη Γερμανία;

