Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tα μουσικά φεστιβάλ που παίρνουν τα βουνά

Tα μουσικά φεστιβάλ που παίρνουν τα βουνά

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση Μπορεί η θάλασσα να κερδίζει την ψήφο του κοινού τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες για κολύμπι και αθλοπαιδιές, όμως και η δροσιά του βουνού, η καταπράσινη φύση και τα γάργαρα νερά των ελληνικών ποταμών μας αποτελούν must επιλογή για τους θιασώτες του εναλλακτικού τουρισμού. Όταν δε, ο ορεινός προορισμός μας συνδυάζεται και με […]

Eπιμέλεια: Τζωρτζίνα Ντούτση

Μπορεί η θάλασσα να κερδίζει την ψήφο του κοινού τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες για κολύμπι και αθλοπαιδιές, όμως και η δροσιά του βουνού, η καταπράσινη φύση και τα γάργαρα νερά των ελληνικών ποταμών μας αποτελούν must επιλογή για τους θιασώτες του εναλλακτικού τουρισμού.

Όταν δε, ο ορεινός προορισμός μας συνδυάζεται και με πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στη φύση τότε δεν θέλουμε και πολύ για να… πάρουμε τα βουνά και τα λαγκάδια.

Άλλωστε, αρκετά είναι πλέον τα μουσικά φεστιβάλ που επιλέγουν όμορφες καταπράσινες τοποθεσίες της ηπειρωτικής Ελλάδας και μας προ(σ)καλούν να στήσουμε τη σκηνή μας και να απολαύσουμε μερικές μέρες αναζωογόνησης και διασκέδασης με συναυλίες και ατελείωτα DJ set.

Και αν για μερικούς ελληνικό καλοκαίρι δεν γίνεται να υπάρξει χωρίς την παρουσία του υγρού στοιχείου, ας ετοιμαστούν για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά των ποταμών, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας και παιχνιδιού.

River Party και Happy People Dance Music Festival
Το 37ο River Party, έρχεται ανανεωμένο, με 4 stages, DJ set και πολλούς έλληνες καλλιτέχνες στο Νεστόριο Καστοριάς. Οι τέσσερις ζώνες κατασκήνωσης αποκτούν θεματική διάσταση «μεταφέροντας» τους επισκέπτες στον Παράδεισο, στη Ζούγκλα, στη Χαβάη ή σε ένα Ινδιάνικο Χωριό, χορεύοντας υπό τους ήχους των Grammatik, Μαραβέγια, Imam Baildi, Monika, Ζουγανέλη και πλήθος γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα ενώνεται με το Happy People Dance Festival που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο και μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία: 18-23 Αυγούστου, έχοντας διάρκεια 6 ημέρες.

Εn’ Oresi Festival

Πραγματοποιείται στον ειδικό διαμορφωμένο χώρο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου με φόντο το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, αφού είναι περιτριγυρισμένο από πυκνό ελατόδασος. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του για 5η χρονιά και το τριήμερο 7-9 Αυγούστου υποδέχεται τους Παντελή Θαλασσινό, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παύλο Παυλίδη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου με Χρήστο Θηβαίο, κ.α.

Φεστιβάλ Πόζαρ

Ανεβαίνουμε ξανά βόρεια με προορισμό την Αλμωπία του νομού Πέλλας για το Φεστιβάλ Πόζαρ (17-19/7). Το Πόζαρ συνδυάζει νερό, βουνό και μουσικές εκεί που τα παγωμένα νερά του Καϊµάκτσαλαν σμίγουν με τα θερμά ιαματικά νερά και τους καταρράκτες. Σε αυτό το καταπράσινο τοπίο της Βορείου Ελλάδας θα βρεθούν και οι Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Χαρούλης, Μπλε, Μπάμπης Στόκας, κ.α.

Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας
Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο καταπράσινο τοπίο μέσα στα έλατα του Ελικώνα άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2012 με συναυλίες δημοφιλείς καλλιτέχνες και με στόχο να αναδείξει την όμορφη αυτή τοποθεσία, η οποία απέχει μιάμιση ώρα σχεδόν από την Αθήνα. Το φεστιβάλ που αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τον Ιούλιο, μεταφέρεται για το τριήμερο 14-16 Αυγούστου, ενώ οι καλλιτέχνες που θα δώσουν το παρών μεταξύ άλλων είναι οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Villagers of Ioannina City, Γιάννης Χαρούλης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Φωτεινή Βελεσιώτου, κ.α.

Ήχοι του Δάσους
Άλλο ένα ορεινό μουσικό φεστιβάλ μας καλεί για μια μίνι απόδραση, στήνοντας τις σκηνές μας μέσα στο δάσος για να απολαύσουμε καλή μουσική μέσα στη φύση. Ο λόγος για το φεστιβάλ «Ήχοι του Δάσους» που μετρά τη 14η χρονιά διοργάνωσής του φιλοξενώντας γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2015 στο Οροπέδιο Αγίας Τριάδας στην Καλοσκοπή Φωκίδας και εκτός από τις συναυλίες των καλλιτεχνών θα περιλαμβάνει DJ sets και παράλληλες δραστηριότητες. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο φεστιβάλ είναι οι: Σωκράτης Μάλαμας, Φοίβος Δεληβοριάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Imam Baildi, Σπύρος Γραμμένος, κ.α.

Το Δάσος Αλλιώς
Στο Καστανόδασος, στο Εμπόριο Πτολεμαϊδας πραγματοποιείται για 4η χρονιά το μουσικό, κατασκηνωτικό φεστιβάλ Το Δάσος Αλλιώς. Για τέσσερις ημέρες, 16-19 Ιουλίου, οι λάτρεις της φύσης μπορούν να συνδυάσουν τη διαμονή τους μέσα στο δάσος με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και ποικίλες, παράλληλες δραστηριότητες. Στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβουν οι: Χάλκινα Ηχοχρώματα (16/7), Μπάμπης Στόκας (17/7), Γιάννης Χαρούλης (18/7) και Locomondo (19/7). Μετά τη λήξη των συναυλιών ακολουθεί πάρτι με DJ set.

entertainment.in.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024