Τρισέ: Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη
«Οι πιστωτές θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο ενός τέτοιου Grexit», προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ. «Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Οι πιστωτές θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο ενός τέτοιου Grexit», προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
«Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όχι μόνον για τους Έλληνες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζήσουν μια τρομερή και επώδυνη αναστάτωση, αλλά και για τους πιστωτές, οι οποίοι «θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους, προειδοποίησε.
Ωστόσο μια μείωση του (ελληνικού) χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων αποκλείστηκε» στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, παρατήρησε.
«Ο κίνδυνος μιας διάχυσης γεωπολιτικά στην Ευρώπη υποτιμάται, κυρίως στην Γερμανία», πρόσθεσε εξάλλου ο Τρισέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με περιφράξεις προσπαθεί ο δήμος Ηρακλείου να προστατεύσει τον δημόσιο χώρο από τις αυτοσχέδιες χωματερές
- Νέα στοιχεία φέρνουν το σύμπαν πιο κοντά στη «Μεγάλη Σύνθλιψη» – Οι τελευταίες αναλύσεις για τη σκοτεινή ενέργεια
- Ουκρανία: Ποια εμπόδια παραμένουν για επίτευξη συμφωνίας, η θέση του Κρεμλίνου – Σκληρές μάχες σε δύο μέτωπα
- Βαρδούσια: Από ασφυξία ο θάνατος των 4 ορειβατών
- Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε
- Νίκος Οικονομόπουλος: Τι συμβαίνει με τη Μελίνα Νικολαΐδου – Όσα είπε ο τραγουδιστής