Τρισέ: Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη
«Οι πιστωτές θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο ενός τέτοιου Grexit», προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ. «Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
«Οι πιστωτές θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους στην περίπτωση μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και υποτιμούν τον γεωπολιτικό κίνδυνο ενός τέτοιου Grexit», προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
«Ένα Grexit θα στοίχιζε πολύ ακριβά στην Ευρώπη», σημείωσε ο Τρισέ στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όχι μόνον για τους Έλληνες, οι οποίοι θα αναγκαστούν να ζήσουν μια τρομερή και επώδυνη αναστάτωση, αλλά και για τους πιστωτές, οι οποίοι «θα πρέπει να απαρνηθούν σχεδόν το σύνολο των αποπληρωμών τους, προειδοποίησε.
Ωστόσο μια μείωση του (ελληνικού) χρέους από την πλευρά των Ευρωπαίων αποκλείστηκε» στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, παρατήρησε.
«Ο κίνδυνος μιας διάχυσης γεωπολιτικά στην Ευρώπη υποτιμάται, κυρίως στην Γερμανία», πρόσθεσε εξάλλου ο Τρισέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
- Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-1: Ο Κωστούλας έσωσε τους «γλάρους» με απίθανο γκολ (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]
- Ασύλληπτο γκολ με ψαλιδάκι από τον Κωστούλα! (vid)
- Λάτσιο – Κόμο 0-3: Σαρωτική στη Ρώμη η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγκας

