Ομογενής έρχεται να στηρίξει τον συνταξιούχο που «λύγισε» έξω από την τράπεζα
Η εικόνα του 77χρονου συνταξιούχου που καταρρέει και ξεσπά σε κλάματα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Θεσσαλονίκη κάνει εδώ και ημέρες το γύρο του κόσμου ως «σύμβολο» της Ελλάδας των κλειστών τραπεζών στην κορύφωση της κρίσης. Όπως, κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου και η είδηση ότι ο Ελληνοαυστραλός που τον αναγνώρισε ως φίλο του πατέρα του και απηύθυνε μέσω των social media έκκληση για να τον εντοπίσει, ετοιμάζεται τώρα να πετάξει το συντομότερο στην Ελλάδα για τον στηρίξει οικονομικά.
Η εικόνα του 77χρονου συνταξιούχου που καταρρέει και ξεσπά σε κλάματα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Θεσσαλονίκη κάνει εδώ και ημέρες το γύρο του κόσμου ως «σύμβολο» της Ελλάδας των κλειστών τραπεζών στην κορύφωση της κρίσης.
Όπως, κάνει σήμερα το γύρο του κόσμου και η είδηση ότι ο Ελληνοαυστραλός που τον αναγνώρισε ως φίλο του πατέρα του και απηύθυνε μέσω των social media έκκληση για να τον εντοπίσει, ετοιμάζεται τώρα να πετάξει το συντομότερο στην Ελλάδα για τον στηρίξει οικονομικά.
Ο Τζέιμς Κουφός, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα το Σίδνεϊ, δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail Australia ότι έμαθε τον τόπο κατοικίας του συνταξιούχο και ταξιδέψει το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα για να τον βοηθήσει.
Προηγήθηκε ανάρτηση του ίδιου καλώντας τους φίλους του στο Facebook, πολίτες και τους δημοσιογράφους που μετέφεραν την ιστορία του συνταξιούχου, να βοηθήσουν ώστε να τον εντοπίσε.
«Αυτός ο άνδρας είναι παλιός συμμαθητής του μακαρίτη πατέρα μου. Θα πληρώσω τη σύνταξη αυτού του ανθρώπου για 12 μήνες και περισσότερο. Όσο χρειαστεί» έγραψε ο Τζέιμς Κουφός, 41 ετών.
Η μητέρα του, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, τού είχε ήδη επιβεβαιώσει πως ο άνδρας που βίωσε την απελπισία έξω από την τράπεζα ήταν συμμαθητής του πατέρα του.
Η ιστορία συγκινεί και «γεμίζει» τις οθόνες και τις σελίδες των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, ενώ ο Τζέιμς Κουφός δέχεται συγχαρητήρια το προφίλ του στο Facebook συγχαρητήρια από πολίτες ανά τον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)
