Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ δήθεν προετοιμασίες για έκδοση IOU
Διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Οικονομικών το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για δήθεν προετοιμασίες έκδοσης IOU για την πληρωμή μισθών και συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Διαψεύσθηκε κατηγορηματικά από το υπουργείο Οικονομικών το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» για δήθεν προετοιμασίες έκδοσης IOU για την πληρωμή μισθών και συντάξεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο. Δημοσιεύματα αυτού του είδους στρέφονται κατά της χώρας και θεωρούνται επικίνδυνα σε μια περίοδο όπου οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.
Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλά παρόμοια δημοσιεύματα που διαψεύστηκαν από τα γεγονότα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής» αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν εισηγηθεί εδώ και μήνες το ενδεχόμενο της χρήσης παράλληλου νομίσματος.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το μοντέλο της Καλιφόρνιας, που για ένα διάστημα είχε εισαγάγει τα «I Οwe Υou» (IOU, «Σου χρωστάω»), με τα οποία είχε καλύψει επιστροφές φόρων και άλλες δαπάνες ελλείψει δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν σε ΟΗΕ: Όλες οι αμερικανικές και ισραηλινές βάσεις στην περιοχή αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους
- Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στον Κολωνό – Προσήχθη ο σύντροφός της
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 12-13: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το τρόπαιο!
- ΟΦΗ-ΑΕΛ 3-0: Ο Φούντας με δυο γκολ κλείδωσε τη νίκη από το 7’
- Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει νέα πλήγματα στο Ιράν – Δεύτερος τραυματίας από πυρά ιρανικού πυραύλου
- Ηλίας Παπαγγελής: Η κόρη μου βρήκε χτες στα Τέμπη ένα ανθρώπινο οστό – Απόδειξη για το μπάζωμα
