Σε εξέλιξη σύσκεψη Δ.Μάρδα με τραπεζίτες
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με τραπεζίτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ αναμένεται η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τον ELA, η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τράπεζες που θα εκδώσει η κυβέρνηση. Οι νέες πληροφορίες θέλουν την τραπεζική αργία να παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη.
Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα με τραπεζίτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως μετέδωσε το Mega, ενώ αναμένεται η τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ για τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA), η οποία θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το περιεχόμενο της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τις τράπεζες που θα εκδώσει η κυβέρνηση.
Οι νέες πληροφορίες θέλουν την τραπεζική αργία να παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη.
Νωρίτερα τραπεζίτες δήλωσαν στο Reuters ότι η ΠΝΠ θα προβλέπει παράταση της τραπεζικής αργίας για τουλάχιστον κάποιες ημέρες ακόμη.
«Η τραπεζική αργία θα παραταθεί μέχρι την Παρασκευή ή την επόμενη Δευτέρα», δήλωσε υψηλόβαθμος τραπεζίτης στο Reuters.
Σε ότι αφορά το όριο των αναλήψεων ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι εάν η ΕΚΤ διατηρήσει αμετάβλητο το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ΕLA) στα 90 δισ. ευρώ, τότε το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ επαρκεί έως την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλειστά ακίνητα: Τέλος χρόνου για τα αποκαλυπτήρια
- Μπενίτεθ: «Πρέπει να προσεγγίσουμε με τη σωστή νοοτροπία τα παιχνίδια – Να μην κάνουμε ανόητα λάθη»
- Αγρότες: Μπλόκο και στις Μικροθήβες – Παρέκαμψαν τα ΜΑΤ και έκλεισαν την Εθνική Οδό – «Δεν κάνουμε βήμα πίσω»
- Νότια Αφρική: Ένοπλοι σκότωσαν 11 άτομα, ανάμεσά τους και ένα 3χρονο παιδί σε ξενώνα
- Ο Μάικλ Τζόρνταν σε νομική μάχη με τη NASCAR
- Άννα Βίσση: Η αποθεωτική πρεμιέρα για τα 10 χρόνια «Hotel Ερμού»
