Σενάρια ακόμη και για «σχέδια ανθρωπιστικής βοήθειας» προς την Ελλάδα
Η γερμανική Handelsblatt υποστηρίζει, επικαλούμενη πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, πως αξιωματούχοι γερμανικών υπουργείων συζητούν για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο παροχής υποστήριξης προς την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με χαρακτήρα ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα μέσα θα προέρχονταν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ αλλά ενδεχομένως και με διμερείς συνεργασίες.
Η γερμανική Handelsblatt υποστηρίζει, επικαλούμενη πηγές από τη γερμανική κυβέρνηση, πως αξιωματούχοι γερμανικών υπουργείων συζητούν για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα σχέδιο παροχής υποστήριξης προς την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με χαρακτήρα ανθρωπιστικής βοήθειας.
Τα μέσα θα προέρχονταν από τον προϋπολογισμό της ΕΕ αλλά ενδεχομένως και με διμερείς συνεργασίες.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι των γερμανικών υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας όπως και αξιωματούχοι της καγκελαρίας συνεδρίασαν τη Δευτέρα για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα τέτοιο πακέτο για το «ενδεχόμενο ανάγκης ανθρωπιστικής βοήθειας».
Στα ζητήματα περιλαμβάνεται η προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να κάνουν παραδόσεις γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα παρά τους capital controls.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φουντώνουν οι εσωκομματικές αντιθέσεις στη ΝΔ μετά την παρέμβαση Δένδια
- Ο ψυχισμός ενός ανθρώπου που ξεσπά με βία απέναντι στα ζώα
- Μιλάνο – Ολυμπιακός: Ψάχνουν επική ανατροπή οι «ερυθρόλευκες»
- ΒΗΜΑ: Έρχεται αυτή την Κυριακή με το Ετυμολογικό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γεώργιου Μπαμπινιώτη
- Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Οι νέες φωτό με την Κλέλια Ανδριολάτου, μετά το πάρτι για τα BAFTA
- Atlantic SEE LNG Signs Four Regional Supply Deals


