Ντε Γκίντος: Όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη
Τη διαβεβαίωση πως όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη παρέσχε σήμερα Πέμπτη ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουις ντε Γκίντος. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα πως η ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και αν η Ελλάδα πει «Όχι» στο δημοψήφισμα.
Τη διαβεβαίωση πως όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη παρέσχε σήμερα Πέμπτη ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουις ντε Γκίντος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ντε Γκίντος δήλωσε σήμερα πως η ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση ακόμα και αν η Ελλάδα πει «όχι» στο δημοψήφισμα.
«Όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές. Εάν ψηφίσουν ‘ναι’ η κυβέρνηση είπε ότι θα συνεχίσει…αλλά εάν ψηφίσουν ‘όχι’, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες μαζί τους», είπε ο ντε Γκίντος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να έχει συνέπειες, όπως σε αυτό (την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ), αλλά όλοι θέλουν η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Καταγγέλλει στον ΟΗΕ τη «σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του» από τις ΗΠΑ
- «Στο γήπεδο» του Ιράν «βρίσκεται η μπάλα», δηλώνει ο Βανς
- Ειρηνικός Ωκεανός: 2 νεκροί σε νέα δολοφονική επίθεση των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου
- Ο Βανς υποδεικνύει στον πάπα Λέοντα να ασχολείται με πνευματικά και «ηθικά ζητήματα»
- Ουγγαρία: «Λυπάται» ο Βανς για την ήττα Ορμπαν – Θα «συνεργαστούν πολύ καλά» με τον Μαγιάρ
- Ιράν: Δεν πρέπει να ξαναρχίσουν οι εχθροπραξίες, τονίζει ο Λαβρόφ στον Αραγτσί