Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάντοαν: Το Eurogroup ανοιχτό σε μια ελληνική συμφωνία

Πάντοαν: Το Eurogroup ανοιχτό σε μια ελληνική συμφωνία

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είπε σήμερα Τετάρτη ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα. «Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε ο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν είπε σήμερα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το εάν θα επιτευχθεί μια συμφωνία, οι αξιωματούχοι πρέπει να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για στενότερη ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης, ξεκινώντας με τις τράπεζες, είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Τα ανοίγματα της τελευταίας στιγμής που έγιναν χθες από την Ελλάδα στους διεθνείς πιστωτές της για οικονομική βοήθεια δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τη χώρα από το γίνει η πρώτη αναπτυγμένη οικονομία που αθετεί πληρωμή για δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επισημαίνει το Reuters.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν κλείσει την πόρτα σε μια συμφωνία, είπε ο Πάντοαν.

«Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε ο Πάντοαν στο ραδιόφωνο του BBC.

«Το προφίλ χρέους της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό απ’ ό,τι….παρουσιάζεται συχνά. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η Ελλάδα χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση και ιδίως διαρθρωτικά μέτρα».

Ένα πιο αδύναμο νόμισμα προφανώς δεν θα βοηθούσε την Ελλάδα και εάν η χώρα κατέληγε να βγει από την ευρωζώνη, η νομισματική ένωση θα γίνει ένα διαφορετικός οργανισμός που θα χρειάζεται να παραμείνει εστιασμένος στη στενότερη ολοκλήρωση.

«Σε αυτή τη φάση ό,τι και να συμβεί, χρειάζεται να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση και την οικοδόμηση των θεσμών στην ευρωζώνη ξεκινώντας από μια βαθύτερη τραπεζική ένωση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024