Σύγκρουση Φωτίου-Βαρβιτσιώτη για το δημοψήφισμα
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει δημοψηφίσματος. «Δεν θα περάσει ο εκβιασμός και η παραπλάνηση» είπε η κ. Φωτίου, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να απαντά ότι ο Αλέξης Τσίπρας «παίζει μπαρμπούτι».
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις εν όψει δημοψηφίσματος.
«Οι δανειστές μας έφθασαν εδώ» είπε στο Mega η κ. Φωτίου για τις ουρές στις τράπεζες, λέγοντας πως είναι απόφαση του Μάριο Ντράγκι να μην δώσει άλλη ρευστότητα αυτές τις μέρες, ενώ αναγνώρισε ότι «βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που παράγει πολιτικά αποτελέσματα».
«Θα οδηγήσουμε το λαό να για πρώτη φορά να πει τη γνώμη του σε κρίσιμη ώρα. Δεν είμαστε αυτοί που τους κουνάνε το δάχτυλο στην Ευρώπη, τους λένε εάν κάνεις δημοψήφισμα έχεις χαθεί, έχουν στη διπλανή καμαρίλα έτοιμους τους αντικαταστάτες με οικουμενική» σημείωσε.
«Δεν θα περάσει ο εκβιασμός και η παραπλάνηση. Ο εκβιασμός με τις τράπεζες έχει διπλή όψη, αυτό που θα δείτε στις αγορές» επισήμανε. «Αν ο λαός ψηφίσει «ναι»» είπε η υπουργός «θα του περάσουν το χαλινάρι στο λαιμό ενώ για την περίπτωση που ψηφιστεί το «όχι» θα έχει η κυβέρνηση το πιο ισχυρό όπλο για τη διαπραγμάτευση στην οποία είμαστε».
Από τη μεριά του, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «το μπαρμπούτι το παίζει ο κ. Τσίπρας» και εκτίμησε ότι «οι τράπεζες δεν ανοίγουν την Τρίτη, αν ψηφιστεί το «όχι» δεν εγγυάται κανένας ότι θα πάμε σε συμφωνία».
«Χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να ανοίξουν οι τράπεζες, χωρίς είτε κούρεμα είτε αλλαγή νομίσματος» πρόσθεσε.
Και συνέχισε λέγοντας: «Οι αγορές θα χορέψουν στον ρυθμό που βαράει η κυβέρνηση της απειλής ότι θέλω να τινάξω το διεθνές σύστημα στον αέρα, το ευρώ στον αέρα. Αν η πρόκληση διεθνούς οικονομικής αναστάτωσης και αυτή δεν επιτευχθεί σημαίνει ότι ήταν άσφαιρο το κούγκι. Δεν μπορούν να ανοίξουν, γιατί για να ξανανοίξουν θα πρέπει να υπάρχει μια συμφωνία χρηματοδότησης ρευστότητας από τον Ντράγκι».
«Την επόμενη Τρίτη ο,τι και να έχει συμβεί την Κυριακή, αν είναι το ναι η κυβέρνηση αυτή όπως έχει ήδη δηλώσει θα πρέπει να φύγει από τη θέση της άρα θα πρέπει να σχηματιστεί μια άλλη κυβέρνηση» υποστήριξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
