Ελισάβετ Σταμοπούλου

Γλυπτά που «κρύβουν» τη δική τους ιστορία, μιλούν για γεγονότα, ανατρέχουν στο παρελθόν και αναδεικνύουν τη δουλειά παλαιών και νέων καλλιτεχνών. Με μεράκι και δίψα για την τέχνη, η ομάδα εικαστικών Ασπροπύργου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Θεανώς Μιχαλόλια, παρουσιάζει εδώ και τέσσερα χρόνια πρωτότυπες εκθέσεις.

Φέτος η ιδέα για μια ομαδική έκθεση γλυπτικής γεννήθηκε λόγω μιας μεγάλης απώλειας. Εκείνης του γλύπτη και εκπαιδευτικού Ηρακλή Ξανθόπουλου. Η ομάδα του Ασπροπύργου αποτίει φόρο τιμής στον καλλιτέχνη με έργα του, αλλά με δικά της έργα, τα οποία ανήκουν σε νέα παιδιά.

Η έκθεση φιλοξενείται στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος», και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου.

«Δεν ήταν προγραμματισμένο να παρουσιάσουμε κάτι φέτος. Ο θάνατος όμως του Ηρακλή Ξανθόπουλου μάς συγκλόνισε και είπαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του. Εντάξαμε σε αυτό τη δουλειά των παιδιών του που είναι γλύπτες. Όλη η δουλειά είναι εθελοντική», δηλώνει η ΘεανώΜιχαλόλια στο in.gr.

Από το 2011 οργανώνει με την ομάδα της εκθέσεις εθελοντικά, και φέτος παρουσιάζει έργα σε νεοκλασικό κτίριο. Η φετινή έκθεση είναι η δεύτερη που φιλοξενείται στο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος».

Οι κάτοικοι της Ελευσίνας αγκαλιάζουν τη δράση, και πολλοί με ενθουσιασμό βλέπουν τις δουλειές των παιδιών τους.

Η περσινή έκθεση είχε θέμα τη γυναίκα ως μούσα των τεχνών, και, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε γλυπτά, ψηφιακή απεικόνιση, χαρακτικά, κεραμικά, εγκαταστάσεις και άλλα.

entertainment.in.gr