Για τη δυσκολία των σημερινών συζητήσεων για την Ελλάδα προϊδέασαν προσερχόμενοι στο κτίριο που θα διεξαχθεί το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταισελμπλουμ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία. «Πολλή δουλειά μένει να γίνει σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε συμφωνία», ανέφερε. Από την πλευρά του ο Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι χρειαζόμαστε ακόμη πολλή δουλειά.

Ευρωπαϊκή πηγή από τις Βρυξέλλες ανέφερε σήμερα πως στόχος των κρατών μελών της ευρωζωνης είναι η συμφωνία για την Ελλάδα να κλείσει σήμερα στο επίπεδο του Eurogroup και όχι αύριο και μεθαύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει προσκληθεί να παραστεί και να ενημερώσει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup, τα οποία -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα «χαιρετίσουν» οι 28 ηγέτες της ΕΕ.

«Το Eurogroup, αν χρειαστεί, θα συνεδριάσει όλη τη νύχτα», ανέφερε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι μόνος στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ