Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα του πρώτου SUV της Jaguar με την ονομασία F-Pace το οποίο θα παρουσιαστεί επισήμως στην προσεχή διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη και πλέον η βρετανική φίρμα φαίνεται να προετοιμάζει το επόμενο και μικρότερο SUV βήμα της βολιδοσκοπώντας τη δημιουργία μιας πλήρους γκάμας.

Έτσι, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 20 εκατομμύρια μονάδες συνολικών πωλήσεων στην κατηγορία των SUV έως το 2020 παγκοσμίως, η βρετανική φίρμα φέρεται να ετοιμάζει ένα μικρότερο από το αναμενόμενο F-Pace το οποίο θα υπακούσει σε πιο σπορ σκεπτικό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το project που μελετά η Jaguar για το δεύτερο SUV της είναι ένα σπορ προσανατολισμού SUV λίγο μικρότερο σε μέγεθος σε σχέση με το Range Rover Evoque της ομόσταυλης Land Rover.

Για το νέο μικρότερο SUV θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια τροποποιημένη εκδοχή η νέα αρχιτεκτονική των Jaguar-Land Rover iQ με την υψηλή «περιεκτικότητα» σε αλουμίνιο η οποία χρησιμοποιείται ήδη στην XE και στη νέα ΧF.

Επίσης, η Jaguar συνεχίζει την εξέλιξη της νέας γκάμας κινητήρων Ingenium οι οποία θα επεκταθεί συμπεριλαμβάνοντας και τρικύλινδρους turbo κινητήρες οι οποίοι θα εξοπλίσουν το νέο μικρότερο SUV.

Auto Express