Επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στη Σόφια
Με συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Σόφιας, ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
Με συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Σόφιας, ξεκίνησε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στη βουλγαρική πρωτεύουσα.
Η συνάντηση δεν είναι ανοιχτή για δημοσιογράφους, ωστόσο πηγές από το ελληνικό επειχειρείν στη Βουλγαρία, που επρόκειτο να λάβουν μέρος στην συνάντηση, ανέφεραν ότι σκοπός της συνάντησης είναι να θέσουν το θέμα του καινούργιού ειδικού φόρου τις 26%, ο οποίος αφορά της εξαγωγές βουλγάρικών προϊόντων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδiες πληροφορίες, από πλευράς του Συμβουλίου έχει γίνει έκθεση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων από την εφαρμογή του συγκεκριμένου φόρου, καθώς και ανάλυση άλλων θυμάτων που αφορούν την παραγωγή και το εμπόριο ανάμεσα στις δυο χώρες.
Αύριο το επίσημο πρόγραμμα του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ξεκινά με την συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του Daniel Mitov, στη συνέχεια θα μιλήσει με την πρόεδρο της βουλγαρικής Βουλής, ενώ λίγο πριν την αναχώρηση του, το απόγευμα, στο αεροδρόμιο της Σόφιας ο κ. Κοτζιάς θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνεχίζεται το θρίλερ στις Σέρρες: Δεν ανήκει στον αγνοούμενο πυροσβέστη το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε
- Backhanded Awards: Το Politico βραβεύει τις 5 πιο αμήχανες πολιτικές στιγμές του 2025
- Καιρός: Έρχονται χιόνια στην Πάρνηθα – Τα δύο σενάρια για την Πρωτοχρονιά
- Ο θρύλος του kick boxing Μιχάλης Ζαμπίδης επιστρέφει στα ρινγκ! (vids)
- Συνελήφθη 36χρονος στο κέντρο της Αθήνας – Επιχείρησε να τραβήξει όπλο με σφαίρα στη θαλάμη
- «Ebenezer: A Christmas Carol»: Ποιοι ηθοποιοί θα βρεθούν δίπλα στον Τζόνι Ντεπ
