
ΔΝΤ: Κερδισμένες οι χώρες που μειώνουν τις εισοδηματικές ανισότητες
Οι χώρες που προχωρούν στη μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων αυξάνοντας τις αποδοχές των φτωχότερων στρωμάτων δεν μειώνουν μόνο τη φτώχεια, αλλά τονώνουν σημαντικά και την ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι χώρες που προχωρούν στη μείωση των εισοδηματικών ανισοτήτων αυξάνοντας τις αποδοχές των φτωχότερων στρωμάτων δεν μειώνουν μόνο τη φτώχεια, αλλά τονώνουν σημαντικά και την ανάπτυξη της οικονομίας, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει πως η αύξηση του εισοδήματος των φτωχών και της μεσαίας τάξης στην πραγματικότητα αυξάνει συνολικά την ανάπτυξη πολύ περισσότερο από όσο η αύξηση της περιούσιας όλων όσων συγκαταλέγονται στο 20% του πλουσιότερου εισοδηματικά πληθυσμού.
«Για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, η οικονομική ένταξη αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στις προηγμένες οικονομίες, οι πολιτικές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και των δεξιοτήτων τους, αλλά και στο καταστούν πιο προοδευτικά τα φορολογικά συστήματα», σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης.
— finance.in.gr (@financeingr) June 16, 2015
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου «ταξίδεψαν» με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Βίντεο από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση σπείρας που έκανε απάτες με κέρδη 3 εκατ. ευρώ
- Επισφραγίζει τη διαχωριστική γραμμή με Μητσοτάκη ο Καραμανλής – Με έτοιμο μηχανισμό για νέο κόμμα ο Σαμαράς
- Καταργεί την αύξηση της τιμής του ντίζελ για τους αλλοδαπούς οδηγούς η Σλοβακία
- Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford εγκατέλειψε την Μεσόγειο
- «Έμπιστος φίλος» – Οι μισοί νέοι στην Ευρώπη απευθύνονται στα chatbot για συναισθηματική στήριξη

