«Μνήμες του δρόμου» σε προσόψεις καταστημάτων στην οδό Πανδρόσου
Με ιστορίες και αναμνήσεις θα γεμίσει η οδός Πανδρόσου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμες του δρόμου» που θα υλοποιηθεί σε προσόψεις καταστημάτων από το δίκτυο επιχειρηματιών της περιοχής. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εικαστική αποτύπωση προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα της οδού Πανδρόσου και η μόνιμη ανάρτηση των έργων στα μεταλλικά ρολά.
Με ιστορίες και αναμνήσεις θα γεμίσει η οδός Πανδρόσου στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμες του δρόμου» που θα υλοποιηθεί σε προσόψεις καταστημάτων από το δίκτυο επιχειρηματιών της περιοχής.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η εικαστική αποτύπωση προϊόντων που διατίθενται στα καταστήματα της οδού Πανδρόσου και η μόνιμη ανάρτηση των έργων στα μεταλλικά ρολά.
Το πρόγραμμα θα αφηγηθεί την ιστορία της δημιουργίας και των χρήσεων των αντικειμένων αυτών. Οι νυχτερινοί περιπατητές θα είναι ακούσιοι θεατές μιας μόνιμης εικαστικής παρέμβασης, η οποία θα αποτυπώνει την ταυτότητα του αθηναϊκού εμπορικού δρόμου.
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτυπώσει όχι μόνο τα αντικείμενα, αλλά τις ιστορίες και τις αναμνήσεις που συνοδεύουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις της οδού Πανδρόσου.
Για τον σκοπό αυτό, απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε γραφίστες και φωτογράφους, με αντικείμενο την εικαστική αποτύπωση των επιλεγμένων προϊόντων των καταστημάτων της οδού Πανδρόσου.
Τα σχέδια θα εκτυπωθούν στις αντίστοιχες διαστάσεις και θα επικολληθούν στα ρολά των καταστημάτων. Οι εκτυπώσεις θα είναι εμποτισμένες με ειδική αντι-γκράφιτι μεμβράνη για αποφυγή επεμβάσεων με χρώματα και για εύκολο καθαρισμό.
Το σύνολο των έργων που θα αναρτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Μνήμες του δρόμου», θα καλύψουν 690 τετραγωνικά μέτρα.
Η δράση υποστηρίζεται από το συνΑθηνά του δήμου Αθηναίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουγγαρία: Να παραιτηθεί ο πρόεδρος Τάμας Σούλιοκ ζητεί ο Μαγιάρ – «Δεν είναι άξιος να ενσαρκώσει την ενότητα»
- Νέο επεισόδιο του Νεϊμάρ με την εξέδρα: «Είσαι χοντρός» (vid)
- Charlotte de Witte και Σίλβια Σάλις – Πώς ένα techno πάρτι καθόρισε την επόμενη αντίπαλο της Μελόνι
- Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην Πάρνηθα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού για τον οδηγό
- Ειδικές φωλιές για χελιδόνια και σταχτάρες σε δημοτικά κτίρια τοποθετεί ο Δήμος Αθηναίων
- Τουρκία: Νέα ένοπλη επίθεση σε γυμνάσιο – Πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες
- Κεφαλονιά: Ο 23χρονος καθάρισε το δωμάτιο από τα ναρκωτικά και έκρυψε το κινητό της 19χρονης
- «Σοβαρή, αλλά ελεγχόμενη η κατάστασή του» – Το ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442