Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεις, Μάσκες και Κορμιά: Φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Βουλγαράκη

Πόλεις, Μάσκες και Κορμιά: Φωτογραφική έκθεση του Γιάννη Βουλγαράκη

Ο τίτλος «Πόλεις, Μάσκες και Κορμιά» της φωτογραφικής έκθεσης του Γιάννη Βουλγαράκη που παρουσιάζεται στον Εικαστικό Κύκλο στον Κολωνάκι αποτελεί απόδοση στα ελληνικά της συλλογής διηγημάτων του Μισέλ Τουρνιέ, Petites Proses. Φωτογραφίες

Ο τίτλος «Πόλεις, Μάσκες και Κορμιά» της φωτογραφικής έκθεσης του Γιάννη Βουλγαράκη που παρουσιάζεται στον Εικαστικό Κύκλο στον Κολωνάκι αποτελεί απόδοση στα ελληνικά της συλλογής διηγημάτων του Μισέλ Τουρνιέ, Petites Proses.

Στην έκδοση αυτή ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως το μέσον αφήγησης διαφόρων ιστοριών.

Η έκθεση αποτελείται από τρεις ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα ο φωτογράφος επιχειρεί ένα ταξίδι μέσα στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, το Μεταξουργείο και τα Εξάρχεια. Περίπατοι και περιπλανήσεις στην πόλη μάς φέρνουν αντιμέτωπους με μια σειρά από νυχτερινές αποσπασματικές εικόνες, μιας Αθήνας των αισθήσεων και της φθοράς της γοητείας και της υποβάθμισης.

Στις δύο επόμενες ενότητες, ο Γιάννης Βουλγαράκης μελετά το ανθρώπινο σώμα και διατυπώνει μια δική του προσέγγιση πάνω στο πως ορίζεται το όμορφο και το άσχημο, το αληθινό και το ψεύτικο και το πως το βλέμμα έχει μάθει να διακρίνει, ακολουθώντας συγκεκριμένα, βαθειά εδραιωμένα, στερεότυπα.

Κούκλες φυλακισμένες μέσα σε βιτρίνες, στέκονται αυτάρεσκα, κοιτώντας τους περαστικούς μέσα από τις ανέκφραστες μάσκες τους με μια απαράλλακτα ομοιόμορφη αδιαφορία. Σώματα καλοφτιαγμένα, με τέλειες αναλογίες, φιγούρες αποξενωτικές που προωθούν το ίνδαλμα του πως πρέπει κανείς να μοιάζει, μεταμορφώσεις του τεχνητού και πρόσκαιρου χαρακτήρα του θηλυκού.

Σε αντιπαράθεση γυναικεία σώματα, επηρεασμένα από το χρόνο, γυμνά, στρογγυλεμένα, σώματα που έχουν να αφηγηθούν το καθένα μια προσωπική ιστορία, μια ενδεχομένως επώδυνη περιπέτεια που κρύβει αλήθειες για τη φθαρτή σάρκα. Κορμιά που συνυπάρχουν με χώρους πληγωμένους παραβιασμένους, βυθισμένους στην ανθρώπινη λήθη.

Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Νίνα Κασσιανού.

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 16 Ιουνίου, ώρα: 20.00.
Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, Τηλ.: 210 7291642
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Ιουνίου – 30 Ιουνίου
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά, Τετάρτη – Σάββατο 11.00 – 15.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 17.00 – 20.30.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024