Αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για συμφωνία, «αποφασιστικές οι επόμενες ημέρες»
Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία για παροχή οικονομικής βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις και ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. «Οι επόμενες ημέρες και ώρες είναι απολύτως καθοριστικές, αλλά είμαι αισιόδοξος επειδή όπου υπάρχει θέληση, βρίσκεται και τρόπος» είπε, λέγοντας πως οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε διαφορετική φάση και διαφαίνεται πρόοδος.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι εταίροι θα καταλήξουν σε συμφωνία για παροχή οικονομικής βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις και ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη.
«Οι επόμενες ημέρες και ώρες είναι απολύτως καθοριστικές, αλλά είμαι αισιόδοξος επειδή όπου υπάρχει θέληση, βρίσκεται και τρόπος» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.
Μιλώντας την Πέμπτη στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Στρατηγικής στις Βρυξέλλες, ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε διαφορετική φάση, υπάρχουν καρποί και διαφαίνεται πρόοδος».
«Η συμφωνία είναι πιθανή αλλά ακόμη υπάρχει πολύς δρόμος και ο χρόνος είναι λίγος» είπε, προσθέτοντας «πως για αυτό οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι απολύτως καθοριστικές».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα λάθη που «φουσκώνουν» τα τεκμήρια κατοικίας
- Ολυμπος: Ολοκληρώθηκε η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και μεταφοράς του Ισπανού ορειβάτη που εντοπίστηκε νεκρός
- Χολαργός: Μυστήριο τι όπλισε το χέρι του 57χρονου – Εκτός κινδύνου η 53χρονη γυναίκα
- Ο Αλ. Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στο Θησείο για τη «μεγάλη δημοκρατική και κοινωνική επανεκκίνηση της χώρας»
- Εξελίξεις με την εξαφάνιση του Μπεν: Άνδρας λέει πως είναι το χαμένο παιδί από την Κω – Αναμένονται απαντήσεις από το DNA
- Εθνική Ελλάδας: Από την Πέμπτη (28/5) σε κυκλοφορία τα εισιτήρια για το φιλικό Ελλάδα – Ιταλία
